Στόχος ένα μεγάλο ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό Κίνημα

Στόχος ένα μεγάλο ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό Κίνημα

Στόχος ένα μεγάλο ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό Κίνημα

Η αντιπολιτευτική τακτική του Ποταμιού, τα παιχνίδια της κυβέρνησης με τον εκλογικό νόμο και η συμμετοχή του Κινήματος στις διεργασίες για τη δημιουργία ενός νέου φορέα στο μεταρρυθμιστικό Κέντρο, απασχόλησαν τις εργασίες της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων, που συνεδρίασε το Σάββατο στην Αθήνα. Ύστερα από πολύωρη συζήτηση στην οποία αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός, εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία η πρόταση του επικεφαλής και του Πολιτικού Συμβουλίου και αποφασίστηκαν οι προϋποθέσεις για τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Ποτάμι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την δημιουργία ενός ριζοσπαστικού κινήματος που θα καλύπτει φιλελεύθερους και αριστερούς μεταρρυθμιστές. Όλους αυτούς που ασφυκτιούν από την ανερμάτιστη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και τον κρατισμό, τον κομματισμό και τον λαϊκισμό που τόσα χρόνια κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή. Το Ποτάμι δεν συναινεί στη σύμπραξη με κάποιο κόμμα, ούτε θα αποτελέσει μέρος ενός συνασπισμού κομμάτων.

Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη: όχι στην συγκρότηση ενός μεγαλύτερου μηχανισμού που θα εμπεριέχει τους παλιούς μηχανισμούς. Ο στόχος για μας είναι στο τέλος της ημέρας και αν συμφωνήσουν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του κεντρώου χώρου να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας ριζοσπαστικός και μεταρρυθμιστικός. Νέος φορέας από την κοινωνία, μέσω της μαζικής συμμετοχής των πολιτών και όχι προϊόν παζαριών και συμβιβασμών με τα παλιά κόμματα. Δεν μας ενδιαφέρει η συνένωση των υπαρχουσών πολιτικών δυνάμεων και ούτε αισθανόμαστε αποσχησθέν τμήμα κάποιου κόμματος. Από την ιδρυτική του διακήρυξη, το Ποτάμι έλεγε ότι είμαστε η μαγιά του καινούριου και μιλούσε για τη συνωμοσία του καλού. Επιδίωκε από την πρώτη μέρα, τις συνεργασίες, τη σύνθεση που θα πολλαπλασιάσει τις δημιουργικές προοδευτικές δυνάμεις της χώρας. Και για να είναι ξεκάθαρο, όταν λέμε δημιουργικές προοδευτικές δυνάμεις, εννοούμε τις δυνάμεις του πολιτικού φιλελευθερισμού. Εννοούμε τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας. Των αριστερών μεταρρυθμιστών. Τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού κέντρου. Της Οικολογίας. Αυτές τις δυνάμεις καλούμε σε αυτό το προσκλητήριο που θα έχει ως κατάληψη αλλά και ως νέα αρχή την εκλογή ενός αρχηγού από την βάση. Μια εκλογή που θα πρέπει να συγκινήσει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

SHARE