«Θερμή» υποδοχή στον Αποστόλου ετοιμάζουν σήμερα οι αγροτοσυνδικαλιστές της Λάρισας

«Θερμή» υποδοχή στον Αποστόλου ετοιμάζουν σήμερα οι αγροτοσυνδικαλιστές της Λάρισας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίγωνη Πλατεία στην Λάρισα, πραγματοποιεί σήμερα από τις 9.30 το πρωί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας.
Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση της Ενωτική Ομοσπονδία «η κυβέρνηση και ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης κ. Αποστόλου επέλεξαν να διοργανώσουν φιέστα στην Λάρισα στην οποία θα επιχειρήσουν για μια ακόμη φορά να ωραιοποιήσουν την ΚΑΠ της Ε.Ε, τα μνημόνια και την πολιτική της κυβέρνησης.
Δυστυχώς για αυτούς η πραγματικότητα είναι πολύ άσχημη και οι αγρότες την ζουν στο πετσί τους. Όποιες προτάσεις και να κάνει η κυβέρνηση και ο υπουργός για την ΚΑΠ δεν πρόκειται να αντιστρέψουν τον αντιαγροτικό χαρακτήρα της και θα μειώσει ως το 2020 από 40-60% τις ενισχύσεις αγροτών και κτηνοτρόφων.
Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθώντας την πεπατημένη της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μας χρωστά την επιστροφή του φόρου στα καύσιμα από το β! Εξάμηνο του 2013 και δώθε. Μας χρωστάει από ολοκληρωμένη διαχείριση, από την νιτρορύπανση, από την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, χρωστάει σε χιλιάδες αγρότες την βασική ενίσχυση αλλά και συνδεδεμένη σε μια σειρά προϊόντα. Την ίδια στιγμή στέλνει στο δημόσιο ταμείο ή απειλεί με κατασχέσεις αγρότες που χρωστάνε και αυξάνει τα ποσά με τόκους υπερημερίας ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τα χρήματα που δεν μας έχουν δώσει οι κυβερνήσεις.
Έχουν γίνει εκτεταμένες ζημιές σε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα του Νομού από παγετό, πλημμύρες και χαλάζι και η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε ούτε καν τα οδοιπορικά στους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ ώστε να κάνουν εκτιμήσεις και έτσι πλέον δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση της ζημιάς σε μια σειρά καλλιέργειες και δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί. Από το 2011 ο ΕΛΓΑ λειτουργεί αποκλειστικά με τα χρήματα των εισφορών αγροτών και κτηνοτρόφων, είναι δικά μας λεφτά και δεν μας αποζημιώνουν ή παίρνουμε τις αποζημιώσεις-ψίχουλα μετά από ένα και παραπάνω χρόνο. Οι κυβερνήσεις από το 2011 δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ ενώ υποχρεούνταν να καλύπτουν το 20% του προϋπολογισμού του».