Μεγάλη περιοδεία με πέντε συναυλίες στη Νότιο Ιταλία της Μικτής Χορωδείας του...

Μεγάλη περιοδεία με πέντε συναυλίες στη Νότιο Ιταλία της Μικτής Χορωδείας του Ωδείου Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης

Μεγάλη περιοδεία με πέντε συναυλίες στη Νότιο Ιταλία της Μικτής Χορωδείας του Ωδείου Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης

Αναχωρεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης για μια σειρά πέντε συναυλιών στην Νότιο Ιταλία και συγκεκριμένα στην ιστορική και φημισμένη περιοχή της Καμπανίας(Νάπολη, Καζέρτα, Αβελίνο, Μπενεβέντο).

Μετά τις εμφανίσεις της στη Στυλίδα, στη Λίμνη Πλαστήρα και στο Μουζάκι στα πλαίσια του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, η Χορωδία της Καρδίτσας, κουβαλώντας στις πλάτες της τη μεγάλη μεταπολεμική χορωδιακή παράδοση του τόπου θα πραγματοποιήσει μια πολύ σπουδαία τουρνέ σε μια χώρα και μια περιοχή με μεγάλη μουσική παράδοση(Περγκολέζι, Σκαρλάτι, Τραέτα, Πιτσίνι κα.)και πολύ υψηλό σύγχρονο μουσικό πολιτισμό.

Η Χορωδία της πόλης μας υπό τη Διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ιταλικής και ελληνικής μουσικής, κλασικής και ναπολιτάνικης, θρησκευτικής και κοσμικής. Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 θα ψάλλει στον ιστορικό Ελληνορθόδοξο Ναό της «Ελληνικής» Νάπολης και θα πραγματοποιήσει συναυλία μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας.

Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας θα πραγματοποιήσει συνολικά πέντε (5) συναυλίες προσκεκλημένη Δήμων, Μουσικών και Πολιτιστικών φορέων καθώς και της Ελληνορθόδοξης Αδερφότητας της Νεάπολης.

Παράλληλα η τριακονταπενταμελής Χορωδία της πόλης μας θα επισκεφθεί ιστορικά μνημεία της περιοχής, όπως τη Reggia της Καζέρτας, τη Πομπηία, την παλαιότατη Ακρόπολη τις αρχαίας Κύμης, το γραφικό Αμάλφι, το πανέμορφο Σορέντο και την ιστορική Ηράκλεια(Ercolanum).

SHARE