Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση στη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση στη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση στη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Με αφορμή τη συνέντευξή του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «ξεπέρασε τον εαυτό του σε κυνισμό και θράσος», ενώ αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ,επεσήμανε ότι «σε θέματα Συντάγματος δεν χωρούν θεσμικά παιχνίδια».

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα capital controls και την Τράπεζα της Ελλάδας έκανε λόγο για «άλλη μια φτηνή άσκηση συριζαϊκής προπαγάνδας», ενώ, όσον αφορά το δημοψήφισμα έκανε λόγο για «απύθμενο θράσος να μπορείς, όπως είπε, να αναδεικνύεις ένα δημοψήφισμα-φιάσκο, μια μοναδική θεσμική παρωδία, σε στιγμή εθνικής ανάτασης».
«Όποιος άκουσε τον κ. Τσίπρα χθες, δεν αισθάνθηκε υπερηφάνεια. Μόνο βαθιά ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας αισθάνθηκε» , τόνισε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα του ΕΒΕΑ.

ΠΑΣΟΚ

«Γι άλλη μια φορά παρακολουθήσαμε χθες την περιπλάνηση του κ. Τσίπρα σε ένα παράλληλο σύμπαν! Εκεί όλα πάνε υπέροχα. Ούτε φόροι, ούτε χρέη, ούτε λουκέτα, ούτε κομμένες συντάξεις.Όσοι τον άκουγαν σίγουρα σκέφτονταν Μεγάλε…πάρε μας μαζί σου έστω για λίγες ώρες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ

«Η συνέντευξη του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει με τον πιο κυνικό τρόπο την επικίνδυνη, για τα λαϊκά συμφέροντα, πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Συνδυάζοντας το ρεαλισμό της υποταγής με τις χρεοκοπημένες λογικές της σκληρής διαπραγμάτευσης, προσπαθεί να πείσει το λαό να συμβιβαστεί πλήρως με τη βαρβαρότητα της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και να υποταχθεί στο στόχο της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, που την βαφτίζει μάλιστα «αριστερό» και «προοδευτικό» στόχο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΠΟΤΑΜΙ

«Ο κ. Τσίπρας, κλεισμένος στο πρωθυπουργικό μέγαρο, ζει στον δικό του κόσμο, όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά με τους ενοίκους του Μαξίμου. Βλέπει μόνο επιτυχίες, χωρίς να αντιλαμβάνεται την αγωνία του κόσμου μπροστά στα λουκέτα, τους φόρους, την εξαφάνιση ή την μείωση του εισοδήματός του» σχολιάζει το Ποτάμι για την χθεσινοβραδυνή συνέντευξη του πρωθυπουργού, στον τηλεοπτικό σταθμό Skai.
Το Ποτάμι υποστηρίζει ότι η οικονομική και η προσφυγική κρίση είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των λανθασμένων επιλογών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτηρίζει «προχειρότητα» την εξαγγελία του πρωθυπουργού για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, αλλά δεν είναι υπέρ της δυαρχίας, ούτε μπορεί να πει ποιες αρμοδιότητες πρέπει να έχει ο Πρόεδρος.

«Το να μιλάει ο κ. Τσίπρας για επενδύσεις έχει τόση αξιοπιστία όση να εκθειάζει ένας χορτοφάγος τις ευεργετικές συνέπειες της κρεατοφαγίας.  Όσο για την ερωτική σχέση με τους Έλληνες που επικαλέστηκε, λίγες φορές ιστορικά έχει καταγραφεί τόσο μεγάλος αριθμός ερωτικών απογοητεύσεων»,  επισημαίνει το κόμμα και καταλήγει σημειώνοντας: «Ενδιαφέρον είναι, πάντως, ότι θέλει να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι νέοι επιστήμονες που έφυγαν τα τελευταία χρόνια. Ίσως γι αυτό δεν τους δίνει δικαίωμα ψήφου. Για να τους …πιέσει να επιστρέψουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση από το Ποτάμι.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Σε σκοπιμότητα τακτικής αποπροσανατολισμού του λαού και της δημόσιας συζήτησης από το πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι, αποδίδει η Λαϊκή Ενότητα τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Σκάι. Συμπληρώνει ότι «ο Αλ. Τσίπρας πέταξε επικίνδυνα την μπάλα στην εξέδρα αναφερόμενος ουσιαστικά σε προεδρικό καθεστώς στη χώρα, με εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό».
Σύμφωνα με την εκτίμηση του κόμματος, όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε «αμυντικός», «απολογητικός» και ως «ακραιφνής ηγέτης μιας νέας τυφλά ευρώπληκτης δεξιάς».

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Ο επικίνδυνος Τσίπρας συνεχίζει επάξια το καταστροφικό έργο της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ α.ε., ξεπουλά τον πλούτο της Ελλάδος στην διεθνή τοκογλυφία και καταστρέφει ό,τι απέμεινε όρθιο στην καθημαγμένη ελληνική οικονομία».

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE