Αλ. Τσίπρας: Η Τουρκία έχει πάντα μεγάλη εσωτερική ένταση – Συνάντηση με...

Αλ. Τσίπρας: Η Τουρκία έχει πάντα μεγάλη εσωτερική ένταση – Συνάντηση με Γ. Παπανδρέου

Αλ. Τσίπρας: Η Τουρκία έχει πάντα μεγάλη εσωτερική ένταση – Συνάντηση με Γ. Παπανδρέου
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Οι εξελίξεις στην Τουρκία βρέθηκαν στο επίκεντρο του σύντομου διαλόγουπου είχαν μπροστά στις κάμερες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Τα λέμε σε δύσκολες στιγμές για την περιοχή», είπε ο κ. Παπανδρέου.

«Πάντοτε η Τουρκία έχει μια μεγάλη εσωτερική ένταση και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, και τόνισε: «Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μια αποκατάσταση της ομαλότητας, αν και έχω την αίσθηση ότι αυτό θα διαρκέσει αρκετό χρόνο».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών είπε ότι «εδώ και καιρό υπήρχε η αίσθηση μιας διαιρεμένης χώρας, για διάφορους λόγους» και πρόσθεσε: «Μακάρι να υπήρχε αυτή η πρώτη αναλαμπή ενότητας των πολιτικών δυνάμενων εκεί, με έμφαση στους δημοκρατικούς θεσμούς – τα σημάδια όμως δείχνουν διαφορετικά».

Η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Παπανδρέου, και εν συνεχεία με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων και τον πρόεδρο της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, γίνονται στο πλαίσιο τουδιαλόγου σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE