Αντιπλημμυρική θωράκιση και εκτιμήσεις ζημιών ανακοίνωσε ο Τέρενς Κουίκ από τα Φάρσαλα

Αντιπλημμυρική θωράκιση και εκτιμήσεις ζημιών ανακοίνωσε ο Τέρενς Κουίκ από τα Φάρσαλα

Αντιπλημμυρική θωράκιση και εκτιμήσεις ζημιών ανακοίνωσε ο Τέρενς Κουίκ από τα Φάρσαλα

Το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών διαβεβαίωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής με το δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο στο δημοτικό κατάστημα της πόλης, ότι θα προχωρήσει άμεσα στις πρώτες απαιτούμενες ενέργειες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής των Φαρσάλων, αλλά και ότι οι εκτιμήσεις των ζημιών θα προχωρήσουν αφού λύθηκε το ζήτημα με τα οδοιπορικά στον ΕΛΓΑ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος αναφερόμενος στις καταστρεπτικές πλημμύρες του περασμένου Μαΐου, μίλησε μία σειρά διαδικασιών που αισιοδοξούμε ότι γρήγορα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και σε επίπεδο αποζημιώσεως των παραγωγών και σε επίπεδο εκπόνησης μελετών και υλοποίησης έργων για όφελος των πολιτών και πολιτείας.

Ο κ. Κουίκ συμπλήρωσε πως για το θέμα των αποζημιώσεων «έχει λυθεί το πρόβλημα με τα οδοιπορικά, ενώ ήδη προσλαμβάνονται εποχικοί εκτιμητές» αναφερόμενος στα προβλήματα που του έθεσαν οι φορείς ερχόμενος στο Δήμο Φαρσάλων.

Τους δύο άντρες απασχόλησαν και οι εκκρεμούσες δικαστικές οφειλές του Δήμου, καθώς και η επιτακτική αναγκαιότητα επίλυσης του θέματος της στελέχωσης του Κ.Υ. Φαρσάλων, αλλά και αυτό του ασθενοφόρου (καθώς λειτουργεί εδώ και καιρό με ένα οδηγό, και καθιστά αδύνατη την μεταφορά και την κάλυψη σοβαρών περιστατικών στην επαρχία), Ετέθη το θέμα του φράγματος Παλιοδερλί – Σκοπιά, η επικαιροποίηση της μελέτης κατασκευής του και η υλοποίησή του έργου που είναι πολύπλευρα σημαντική για το νότιο τμήμα του Νομού Λάρισας. Συνάμα, αναφορά έγινε και στην κατασκευή δύο μικρότερων υποστηρικτικών υποφραγμάτων στην περιοχή της Δ.Ε. Ναρθακίου.

Από την ανταλλαγή απόψεων δεν ξέφυγε το σοβαρό ζήτημα της καταστατικής θέσεως των αιρετών, ενώ στο τραπέζι μπήκε και το θέμα της κοινότητας των Ρομά των Φαρσάλων.

Η επίσκεψη εξελίχθηκε μέσα σε αληθινά θερμό και παραγωγικό κλίμα και διαπιστώθηκε κοινή αντίληψη ως προς τους πολιτικούς χειρισμούς των εντοπισμένων ζητημάτων.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπαμπανίκας και Χριστόδουλος Παπαγεωργίου, καθώς και η ειδική συνεργάτις του Δημάρχου Βάσω Νούλα.

i farsala (2)

ΠΗΓΗwww.ifarsala.gr
SHARE