«Ντοπέ» 45 αθλητές στους Αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου

«Ντοπέ» 45 αθλητές στους Αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου

«Ντοπέ» 45 αθλητές στους Αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου

Σοκάρουν τα ευρήματα των επανελέγχων που πραγματοποιεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σε δείγματα αθλητών που κατάκτησαν μετάλλια στους Αγώνες του Πεκίνου (2008) και Λονδίνου (2012).

Σύμφωνα λοιπόν, με τη νέα ανακοίνωσε που εξέδωσε η ΔΟΕ 45 νέα κρούσματα προέκυψαν από τη διαδικασία και αφορούν τις δύο προηγούμενες κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη. Κι όλα αυτά ενώ απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας!

Πρόσφατα, 68 αθλητές της Ρωσίας, ανάμεσά τους κορυφαία ονόματα του κλασικού αθλητισμού (σ.σ. Ισινμπάγεβα), αποκλείστηκαν από τους Αγώνες του Ρίο λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ που αποκαλύφθηκε και, πλέον, απομένει η τελική ετυμηγορία της ΔΟΕ για την τύχη τους.

Το… δεύτερο κύμα των επανελέγχων ολοκληρώθηκε και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και, πλέον, ο αριθμός των θετικών δειγμάτων ανέβηκε στα 98, ενώ όπως έγινε γνωστό σε συνεργασία με τη WADA οι έλεγχοι θα συνεχιστούν πριν, στη διάρκεια, αλλά και μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας.

Στους τελευταίους ελέγχους που έγιναν και που σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΔΟΕ επικεντρώθηκαν σε αθλητές οι οποίοι ανέβηκαν στο βάθρο στο Πεκίνο και στο Λονδίνο, τα 30 θετικά δείγματα που ανιχνεύτηκαν στο Πεκίνο, τα 23 αφορούν αθλητές που πανηγύρισαν κάποιο μετάλλιο!

Οι 30 αθλητές ήταν από τέσσερα διαφορετικά αθλήματα και οκτώ διαφορετικές ομοσπονδίες, ενώ οι 15 αθλητές των Ολυμπιακών του Λονδίνου σχετίζονται με εννιά ομοσπονδίες και δύο αθλήματα.

ΠΗΓΗwww.larissanet.gr
SHARE