Φώτης Τσέλιος: Μεγάλο πλήγμα για την κοινωνία του Κέδρου

Φώτης Τσέλιος: Μεγάλο πλήγμα για την κοινωνία του Κέδρου

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς

Φώτης Τσέλιος: Μεγάλο πλήγμα για την κοινωνία του Κέδρου
ΤΣΕΛΙΟΣ ΦΩΤΗΣ

Πλήγμα για την τοπική κοινωνία του Κέδρου και της δημοτικής ενότητας Μενελαϊδας αποτελεί η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς  (πρώην Αγροτικής) να κλείσει το υποκατάστημά της στον Κέδρο. Το υποκατάστημα της τράπεζας λειτουργούσε αρκετά χρόνια στο δημαρχιακό κατάστημα Κέδρου, μετά και από μεγάλο αγώνα αρκετών  παλιότερων παραγόντων, παρέχοντας συναλλαγές και υπηρεσίες στους δημότες και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής και των Λουτρών Σμοκόβου.

Σήμερα με την απόφαση αυτή δημιουργούνται αρκετά προβλήματα τα οποία πλήττουν το σύνολο των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής. Και αυτό γιατί:

-Δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους οι δημότες και κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι συνταξιούχοι, οι οποίοι λαμβάνουν τη σύνταξή τους μέσω τραπέζης και αδυνατούν να μεταβούν σε άλλα σημεία.

-Οι κάτοικοι των άλλων χωριών (Λουτρό, Παλιούρι, Θραψίμι, Βαθύλακκο, Αηδονοχώρι, Λουτροπηγή, Λουτρά Σμοκόβου, Ρεντίνα κ.α.) που εξυπηρετούνταν με τη  δίοδό τους από τον Κέδρο, τώρα ταλαιπωρούνται και οι περισσότεροι δεν έχουν μεταφορικό μέσο, ούτε υπάρχει τακτική συγκοινωνία για να μεταφερθούν σε άλλο υποκατάστημα.

-Επιπρόσθετα, το κλείσιμο της τράπεζας σηματοδοτεί  οικονομικό μαρασμό και μείωση συναλλαγών και τζίρου για τους επαγγελματίες του Κέδρου, οι οποίοι βλέπουν την περιοχή τους να αφήνεται , χωρίς κανείς να νοιάζεται γι αυτό, να τους ενημερώνει ή να προσπαθεί για αυτούς.

Οι αποφάσεις φορέων λαμβάνονται για την αρτιότερη λειτουργία τους, όμως πολλές φορές αλλάζουν και μετατρέπονται μετά από προσοδοφόρες  προτάσεις, αντιδράσεις και μαζικές παραστάσεις δημοτών και φορέων. Αυτό αν γίνονταν έγκαιρα ίσως η απόφαση της τράπεζας να ήταν διαφορετική.

Στελέχη της τράπεζας έλεγαν πως δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από κανένα, ενώ αλλού αυτές οι αντιδράσεις έφεραν αποτελέσματα.

Είναι γνωστό ότι σε άλλες περιοχές που κινητοποιήθηκαν μαζικά και έγκαιρα, η απόφαση της τράπεζας άλλαξε και πέτυχαν την παραμονή της τράπεζας ( έγινε στο Νέο Μοναστήρι). Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, κρίνεται απαραίτητη για όλους η προσπάθεια  επαναλειτουργίας  της τράπεζας στον Κέδρο

ΤΣΕΛΙΟΣ ΦΩΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΝΕΛΑΙΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ

SHARE