Να παραμείνει στις πλατείες κάλεσε τον «λαό του» ο Ερντογάν

Να παραμείνει στις πλατείες κάλεσε τον «λαό του» ο Ερντογάν

Να παραμείνει στις πλατείες κάλεσε τον «λαό του» ο Ερντογάν

Νέα πυρά κατά του Φετουλάχ Γκιουλέν, εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, στο νέο του διάγγελμα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση και πρόσθεσε «Παρόλο που ο αρχηγός των πραξικοπηματιών ζει στην Πενσυλβάνια κατάφερε μέσω των συνεργατών του να μαθαίνει τι συμβαίνει στην Τουρκία».

Δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε κάθαρση όσο χρόνο και αν χρειαστεί αυτό, προκειμένου η Τουρκία να γίνει και πάλι μια ασφαλής χώρα. «Αυτοί, είπε ο Ερντογάν, πήραν τα όπλα που χρηματοδότησε ο λαός και τα έστρεψαν εναντίον του λαού. Είναι πολύ καλοί συνωμότες και ξέρουν να κρύβονται. Όμως, όσοι έστρεψαν τα όπλα εναντίον του λαού, είναι προδότες» είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε τον τουρκικό λαό, «τον λαό του», όπως είπε χαρακτηριστικά, να παραμείνει στις πλατείες έως ότου δώσει νεότερη εντολή να τις εγκαταλείψουν.

Δήλωσε δε, «περήφανος για τον λαό του, γιατί έγινε παράδειγμα σε όλο τον κόσμο, όταν άνθρωποι κάθε ηλικίας στάθηκαν ως εθνομάρτυρες απέναντι στα τεθωρακισμένα».

Κατηγόρησε για διπροσωπία την Ε.Ε. και επεσήμανε ότι θα αλλάξει γνώμη όταν ενημερωθεί, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, «για τις βάναυσες επιθέσεις των πραξικοπηματιών εναντίον του λαού και της εθνοσυνέλευσης.»Εγώ είμαι ένας πρόεδρος της δημοκρατίας που έχω εκλεγεί από τον λαό και γιαυτό κανείς δεν πρέπει να με αποκαλεί δικτάτορα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 283 στρατιωτικών της προεδρικής φρουράς, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά γνωστοποίησε ότι οι αρχές προχώρησαν στην ακύρωση 10.856 διαβατηρίων προσώπων που έχουν ήδη συλληφθεί και υπάρχει κίνδυνος να διαφύγουν από την χώρα.

Πριν από την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης εναντίον των στρατιωτικών της προεδρικής φρουράς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι τέθηκαν υπό κράτηση 10.410 στρατιωτικοί, δικαστές, δημόσιοι υπάλληλοι και επιπλέον 4.060 προσώπων, εκ των οποίων περισσότεροι από 100 στρατηγοί και ναύαρχοι.

Οι τουρκικές αρχές θα κλείσουν 1.700 ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, από τα οποία 936 ιδιωτικά σχολεία, 449 φοιτητικοί κοιτώνες και 284 ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

SHARE