Κ. Μητσοτάκης: Η εξεταστική θα γίνει στην επόμενη Βουλή

Κ. Μητσοτάκης: Η εξεταστική θα γίνει στην επόμενη Βουλή

Κ. Μητσοτάκης: Η εξεταστική θα γίνει στην επόμενη Βουλή

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού με αφορμή την απουσία του από τη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής.

«Ο κ. Τσίπρας δεν πήρε καν το λόγο και άφησε τον κ. Δραγασάκη σε ρόλο απολογούμενου. Με το προαύλιο τα πάει καλά. Με την ολομέλεια βλέπω να έχει κάποιες δυσκολίες», είπε, ενώ σχολίασε και την απουσία του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στη Βουλγαρία, λέγοντας πως «και στη Μογγολία θα πήγαινε για να αποφύγει την παρουσία του στη σημερινή συζήτηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως ο πρωθυπουργός δεν θέλει αυτή την εξεταστική και προανήγγειλε πως αν καταψηφιστεί σήμερα το αίτημα για τη σύστασή της «στην επόμενη Βουλή αυτή η εξεταστική θα γίνει».

«Θυμάμαι στις 28 Απριλίου 2015, ο κ. Τσίπρας να λέει ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι σημαντικό asset για την κυβέρνηση και τη χώρα. Μήπως το plan B ήταν plan A και μήπως την τελευταία στιγμή ο κ. Τσίπρας φοβήθηκε και τα έδωσε όλα στους δανειστές; Αυτή είναι η κατηγορία του κ. Βαρουφάκη. Δεν υπάρχει ζήτημα Βαρουφάκη. Υπάρχει ζήτημα Τσίπρα και δεν μπορεί άλλο ο κ. Τσίπρας να κρύβεται πίσω από τον κ. Βαρουφάκη», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε πρώτος να επιθυμεί τη σύσταση αυτής της εξεταστικής.