Πανήγυρις Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Οσίας Ειρήνης ηγουμένης της Μονής του «Χρυσοβαλάντου» στο...

Πανήγυρις Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Οσίας Ειρήνης ηγουμένης της Μονής του «Χρυσοβαλάντου» στο Κατωχώρι Φαρσάλων

Πανήγυρις Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Οσίας Ειρήνης ηγουμένης της Μονής του «Χρυσοβαλάντου» στο Κατωχώρι Φαρσάλων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 και ώρα 8:00΄μ.μ., χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Ειρήνης ηγουμένης της Μονής του «Χρυσοβαλάντου», στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο στο Κατωχώρι Φαρσάλων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, κατόπιν ευλογίας του Σεπτού Ποιμενάρχου μας. Στο λόγο του αναφέρθηκε στη βιοτή της Οσίας Ειρήνης και στις πνευματικές αρετές, τις οποίες απέκτησε από τον ασκητικό και πνευματικό της αγώνα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Οσίας, η αρτοκλασία και η ευλογία των μήλων και των κολλύβων.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλό του για τα λόγια καρδιάς και μεστά από θεολογικό νόημα, αλλά και τον υπεύθυνο του ως άνω Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Μπαλλή, ο οποίος εγκαταβιεί εκεί και χάρη στις άοκνες προσπάθειές του το Παρεκκλήσιο αποκτά εκ νέου την παλιά του αίγλη.

Ιερα Μητρόπολη (1)

Ιερα Μητρόπολη (2)

Ιερα Μητρόπολη (3)