Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του οδικού κόμβου προς Άγιο Γεώργιο

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του οδικού κόμβου προς Άγιο Γεώργιο

Το έργο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος για να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών  

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του οδικού κόμβου προς Άγιο Γεώργιο

Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωράει το έργο της κατασκευής ισόπεδου κόμβου στον οδικό άξονα Καρδίτσας – Μητρόπολης. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο, κατασκευής ισόπεδου οδικού κόμβου στο 4οχλμ. της οδού Καρδίτσας – Μητρόπολης και ειδικότερα στην διασταύρωση με την οδό Κρύα Βρύση – Άγιο Γεώργιο για την διαπλάτυνση της κεντρικής οδού. Το έργο είναι προϋπολογισμού 450.000 ευρώ ενώ η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφτηκε στο συνολικό ποσό των 265.130 ευρώ. Σύμφωνα με την μελέτη το μήκος της προτεινόμενης παρέμβασης είναι περίπου 700 μ., ήτοι 500 μ. επί της κύριας οδού και από 100 μ. στις δευτερεύουσες οδούς.

Η κατασκευή του ισόπεδου κόμβου περιλαμβάνει εκατέρωθεν διαπλάτυνση τόσο της κύριας οδού, όσο και της δευτερεύουσας για διαμόρφωση λωρίδων επιτάχυνσης, επιβράδυνσης καθώς και της μεσαίας λωρίδας αναμονής οχημάτων.

Θα γίνει διαμόρφωση νησίδων τόσο επί της κύριας οδού στη λωρίδα αναμονής, όσο και στη δευτερεύουσα οδό για την ασφαλή και ομαλή διευθέτηση της κυκλοφορίας οχημάτων.

Το έργο επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Δ/νσης Έργων κ. Δ. Κουτρομάνο και τον ανάδοχο του έργου. Όπως διαπίστωσε οι εργασίες εξελίσσονται με ικανοποιητικό ρυθμό. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον ανάδοχο να επισπεύσει όσο μπορεί  ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Αμέσως μετά την επίσκεψη του ο κ. Τσιάκος δήλωσε: «Επισκεπτόμαστε σήμερα ένα σημαντικό έργο που βελτιώνει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στη περιοχή ενώ μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Οι εργασίες προχωρούν κανονικά και ελπίζω πως σύντομα το έργο θα ολοκληρωθεί. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ο οποίος σε όλα τα αντίστοιχα ζητήματα δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίζει για την χρηματοδότηση και την κατασκευή έργων που αυξάνουν την οδική ασφάλεια».