Προφυλακιστέοι οι τρεις Ρομά για την ανθρωποκτονία της 93χρονης στους Σοφάδες

Προφυλακιστέοι οι τρεις Ρομά για την ανθρωποκτονία της 93χρονης στους Σοφάδες

Προφυλακιστέοι οι τρεις Ρομά για την ανθρωποκτονία της 93χρονης στους Σοφάδες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι τρεις Ρομά που συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας 93χρονης γυναίκας στους Σοφάδες, και σήμερα απολογήθηκαν για την πράξη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν καν παρών στο συμβάν και ότι δεν έχει καμία ανάμειξη. Ωστόσο η απόφαση και για τους τρεις ήταν κοινή και θα οδηγηθούν στις φυλακές Κασσαβέτειας και Αυλώνας μέχρι να γίνει η δίκη.

Να σημειωθεί ότι το έγκλημα αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή όταν συγγενικό πρόσωπο βρήκε την ηλικιωμένη γυναίκα νεκρή, τυλιγμένη με ένα σεντόνι κάτω από το κρεβάτι. Όπως προέκυψε από την προανάκριση η γυναίκα είχε χτυπηθεί και ο θάνατός της επήλθε από ασφυξία. Μετά την πράξη τους, σύμφωνα με την Αστυνομία, μοιράστηκαν το ποσό των 600 ευρώ. Οι δυο εικοσάχρονοι συνελήφθησαν το Σάββατο στους Σοφάδες, ενώ ο 19χρονος την Κυριακή στη Ν. Αγχίαλο Μαγνησίας

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος ευχαριστεί την Αστυνομία για την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης και επαναφέρει το πάγιο αίτημα για επαρκή στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων. Σε μήνυμά του αναφέρει: «Συγχαίρουμε από καρδιάς και οφείλουμε την ελάχιστη ηθική ανταμοιβή και αναγνώριση στο προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, που εξιχνίασε τάχιστα την υπόθεση δολοφονίας 93χρονης συνδημότισσάς μας και προχώρησε στη σύλληψη των δραστών. Ο επαγγελματισμός των στελεχών της ήταν εξαιρετικός. Υπό τον καθ’ όλα άρτιο συντονισμό του Αστυνομικού Διευθυντή Βασίλειου Καραπιπέρη, η άριστη επιχειρησιακή ετοιμότητα που επέδειξαν το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας, το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων, η Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας και το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, έφεραν μέσα σε λίγες ώρες το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρά τις δύσκολες και αντίξοες πολλές φορές συνθήκες εργασίας του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, παρά την κλιμακούμενη τα τελευταία χρόνια απαξίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και τη συρρίκνωση των δυνάμεών της, η προετοιμασία και η εκτέλεση της επιτυχούς αντιμετώπισης της εγκληματικής αυτής ενέργειας, απέδειξε επαγγελματισμό και μεθοδικότητα. Να ξέρετε ότι η επιτυχία αυτή των αστυνομικών μας ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Κύριε Αστυνομικέ Διευθυντή, παρακαλώ δεχτείτε τα συγχαρητήριά μου για την ΑΔ Καρδίτσας, ιδιαιτέρως δε, για τα Τμήματα που συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία και βεβαίως τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση. Παράλληλα εκφράζω την ικανοποίηση μου για την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και ΑΔ Καρδίτσας για τα θέματα που άπτονται της αστυνόμευσης και της ασφάλειας των δημοτών κάτι που διαφάνηκε και στο πρόσφατο τραγικό γεγονός.
Από την πρώτη στιγμή υπήρξε επικοινωνία και ενημέρωση από το Αστυνομικό Διευθυντή για την πορεία και την εξέλιξη των ερευνών και κατέστη σαφές ότι η Δημοτική Αρχή και ο ίδιος προσωπικά, στηρίζουμε και σεβόμαστε το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και των στελεχών της. Πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό ότι το ΑΤ Σοφάδων, ήταν και παραμένει υποστελεχωμένο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να υπογραμμίσω ακόμα μία φορά την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσής του, που παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, τα στελέχη του υπερβαίνουν εαυτόν για να ανταποκριθούν στις σοβαρές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής με τις ιδιαιτερότητες της. Παραμένει διαρκές και σε υψηλή προτεραιότητα το αίτημά των φορέων της περιοχής για επαρκή στελέχωση του ΑΤ Σοφάδων, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα των δημοτών».

SHARE