Προ Ημηρεσίας για την παιδεία ζητά η ΝΔ

Προ Ημηρεσίας για την παιδεία ζητά η ΝΔ

Προ Ημηρεσίας για την παιδεία ζητά η ΝΔ

Tη διεξαγωγή προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης στη Βουλή για την Παιδεία, ζήτησε την Δευτέρα από τον πρόεδρο της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο σχετικό του αίτημα ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ασκεί πολιτική οδοστρωτήρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας , λαμβάνοντας αποφάσεις πρωτοφανούς ιδεοληψίας και ανικανότητας, που υποβαθμίζουν δραματικά τη δημόσια και διαλύουν την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι αποφάσεις για την παιδεία λαμβάνονται με ιδεολογική εμμονή ενώ απορρίπτουν «στοιχεία που επιβάλλεται να χαρακτηρίζουν τις αλλαγές όπως η συναίνεση, η αριστεία, η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών που αφορούν στη διδασκαλία και στη μάθηση.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ταυτόχρονα ότι από τις αρχές του 2015 περισσότερες από 100 αποσπασματικές ρυθμίσεις έχουν αποσαρθρώσει όλες τις βαθμίδες της Παιδείας, ενώ με το νομοσχέδιο που τώρα κατέθεσε ο αρμόδιος Υπουργός επιχειρεί να θέσει την ιδιωτική εκπαίδευση υπό πλήρη κρατικό έλεγχο.

«Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης, «είναι καθοριστικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων πολιτών. Η ολοκληρωτική αποσύνθεσή του θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες. Η ελληνική Παιδεία έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Αποτελεί παγκόσμιο πολιτισμικό φάρο που ακτινοβολεί μέχρι σήμερα σε πείσμα των συχνά αντίξοων ιστορικών συνθηκών. Κανείς δεν δικαιούται να τη στερήσει από τις επόμενες γενιές. Πλησιάζουμε στην έναρξη του νέου σχολικού και ακαδημαϊκού έτους και είναι επείγον να ληφθούν διορθωτικά μέτρα».

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE