Φώτης Τσέλιος: Η ανικανότητα κι η αδιαφορία … καλά...

Φώτης Τσέλιος: Η ανικανότητα κι η αδιαφορία … καλά κρατούν

Φώτης Τσέλιος:   Η ανικανότητα κι η αδιαφορία …  καλά κρατούν

Είναι πάγια τακτική της δημοτικής αρχής Σοφάδων να προσπαθεί να κρύψει την ανικανότητα και την αδιαφορία  μέσα από μετατόπιση και αποποίηση ευθυνών. Όσο απροκάλυπτα  και αν προσπαθούν κάποιοι να το κρύψουν, οι δημότες  έχουν και μυαλό και κρίση. Εδώ και 2 χρόνια είναι δημοτική αρχή (αν το έχει καταλάβει) και ακόμη για όλα φταίει η προηγούμενη δημοτική αρχή και τα στελέχη της. Όλα λοιπόν τα στραβά της (και είναι πολλά) προσπαθεί να τα ρίξει αλλού. Είναι γνωστή η τακτική «να πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα» ή «θολώνουμε τα νερά» για να κρύψουμε την  ανικανότητα και την αδιαφορία. Το ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθεια οι δημότες το βλέπουν και κρίνουν. Είναι τέτοια τα επικοινωνιακά τεχνάσματα  που ακόμη και τώρα προσπαθούν να πείσουν ότι η τράπεζα έκλεισε το 2011, ενώ μέχρι πρόσφατα κάθε Τετάρτη οι υπάλληλοι ήταν στον Κέδρο και εξυπηρετούσαν τους δημότες. Μάλιστα η μία υπάλληλος είναι ανιψιά του κ. Ζήση. Άραγε ποιος είναι ο υποκριτής; Ποιος δημαγωγεί και λαϊκίζει; Ποιος διαστρεβλώνει την αλήθεια και ακολουθεί επικίνδυνα μονοπάτια κοινωνικής παραπλάνησης; Είπαν ποτέ αλήθεια;  Αυτοί δεν πήραν διαζύγιο από την αλήθεια, απλά δεν είχαν ποτέ …σχέση μαζί της!!!

Μέχρι τώρα 2016 το υποκατάστημα της Πειραιώς στο Κέδρο λειτουργούσε έστω και μία φορά την εβδομάδα και εξυπηρετούσε τους δημότες και επισκέπτες της περιοχής. Όλοι οι δημότες προγραμμάτιζαν τις δουλειές τους με αυτό το πρόγραμμα.  Τώρα έκλεισε, μεταφέρθηκαν τα αρχεία Σοφάδες και στη πόρτα γράφει κλειστόν.

ΤΣΕΛΙΟΣ1
Αυτή η ανακοίνωση υπάρχει εδώ και λίγες μέρες έξω από την τράπεζα Πειραιώς στο πρώην δημαρχιακό κατάστημα Κέδρου. 2/8/2016

Ακριβώς λίγα βήματα δίπλα, στον ίδιο χώρο,  είναι το πρώην δημαρχείο Μενελαϊδας και εκεί υπάρχει σήμερα η καθημερινή καρέκλα κάποιων  αδιάφορων τοπικών στελεχών του συνδυασμού τους, η σφραγίδα του αντιδημάρχου κ. Ζήση,  και της σημερινής δημοτικής αρχής Σοφάδων του κ. Σκάρλου. Καμία άλλη.

Δεν είχα καμιά διάθεση αντιπαράθεσης ή επίθεσης με την δημοτική αρχή. Παίρνοντας αφορμή από αρκετούς φίλους, συγγενείς, συνταξιούχους 70 και 80 χρονών, δημότες που μου μιλούσαν για την ταλαιπωρία της μετακίνησής τους στο Λεοντάρι ή αλλού, θέλησα να επαναφέρω το θέμα για ενημέρωση και εξεύρεση κάποιας άλλης πιθανής λύσης ή πρότασης. Και η ερώτησή μου στο δημοτικό συμβούλιο αυτή τη σημασία είχε. Όμως η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Σκάρλου θορυβείται όταν φαίνεται η αδιαφορία της στους δημότες. Αυτή θέλει όπως γράφει να «τοποθετείτε έγκαιρα και έγκυρα στα αρμόδια όργανα και να διαμορφώνουν εκεί πολιτικές». Οι πολιτικές είναι καλές όταν είναι προς το συμφέρον των δημοτών, αν είναι να χάνουν και τα ελάχιστα –όπως με την τράπεζα-  καλύτερα να λείπουν.

Και μας λέει μάλιστα ότι έπεισε την τράπεζα να ανοίξει ΑΤΜ. Μα καλά δεν ξέρουν ότι η τράπεζα διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια, παράλληλα με τη λειτουργία της και  ΑΤΜ στον Κέδρο; Τώρα έκλεισε και αυτό. Αυτό μας παρουσιάζουν ως επιτυχία;

Κατηγορούν επίσης εμάς για έλλειψη πολιτικού ήθους. Ποιος; Ο κ. Ζήσης, ο οποίος σε 4 διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις από το 2002 άλλαζε πιο συχνά στρατόπεδο παρά πουκάμισο. Ποιος; Ο κ. Ζήσης, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη προσωρινή θέση του στο δήμο, «καπελώνει» τον πρόεδρο του χωριού του, (που εκλέχτηκε με τον δικό μας συνδυασμό) κάνοντας  πολιτική με ροδάκινα και άλλα εσπεριδοειδή, δίνοντας να τα μοιράσουν δικοί του. (φρούτα που έπρεπε να δοθούν σε μαθητές των σχολείων, έτσι ήταν το πρόγραμμα).

Κανένα «πολιτικό ήθος» όμως  δεν εμπόδισε τον κ. Ζήση να φωτογραφηθεί δίπλα στο έργο της αναβάθμισης του Θραψιμίου. Ένα έργο που η προηγούμενη δημοτική αρχή σχεδίασε, ετοίμασε μελέτη, υπέβαλε πρόταση στο Πρόγραμμα Μπαλτατζής, κι όταν αυτή η πρόταση εγκρίθηκε,  έγινε η δημοπράτηση. Η συμβολή του κ. Ζήση ήταν ανύπαρκτη για την υλοποίηση του έργου αλλά οι δηλώσεις που έκανε όταν έβγαζε φωτογραφίες ήταν πολλές και πλούσιες.

Είναι καιρός η δημοτική αρχή Σοφάδων να αφήσει τους επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς που δεν πείθουν κανένα, και το κυνήγι μαγισσών και να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών, που με την αδιαφορία της γιγαντώνονται. Σκουπίδια αμάζευτα για μέρες σε δημοτικά διαμερίσματα και κάδοι που βρωμάνε, δρόμοι απροσπέλαστοι από τα δέντρα και τους θάμνους, που φτάνουν μέχρι το τιμόνι του αυτοκινήτου από τα ανοιχτά παράθυρα, δεκάδες λάμπες καμένες και φωτιστικά που λείπουν,  με επικινδυνότητα σε πλατείες και δρόμους, πάρκα και παιδικές χαρές παρατημένα και χορταριασμένα.

Δρόμος σχεδόν κλειστός 2/8/2016
Δρόμος σχεδόν κλειστός 2/8/2016
Έργο αναβάθμισης Κέδρου 2/8/2016
Έργο αναβάθμισης Κέδρου 2/8/2016
Πλατεία σχολείου Δ.Δ. Λουτρού 2/8/2016
Πλατεία σχολείου Δ.Δ. Λουτρού 2/8/2016
ΤΣΕΛΙΟΣ5
Πάρκο είσοδος Δ.Δ. Κέδρου 2/8/2016

 

Έργα που η συμβατική τους δέσμευση ήταν να τελειώσουν το Δεκέμβρη του 2014, στοιχειώνουν τις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Σοφάδων, Αύγουστος 2016, (Κέδρος, Λεοντάρι, Θραψίμι) με κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών, χωρίς να γίνεται καμία εργασία για να τελειώσουν. Δέστε το πάρκο στην είσοδο του Κέδρου. Από το 2000 και για 14 χρόνια ήταν το στολίδι του Κέδρου και τώρα ξεραίνεται,  ρημάζει στις αχρείαστες πέτρες και τις φυτρωμένες ακακίες. Αυτή είναι η αλήθεια κύριοι και δυστυχώς για εσάς τη βλέπουν όλοι καθημερινά.

Και επειδή οι δημότες πρέπει να ενημερώνονται και να κρίνουν εμείς θα επανέλθουμε, γιατί η ενημέρωση δεν είναι «χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων» όπως ισχυρίζεται η δημοτική αρχή Σοφάδων, αλλά ανάγκη και υποχρέωση κάθε αρχής και εξουσίας.