ΔΕΗ: Καταγγελίες για διακοπές ηλεκτροδότησης πίσω από το “κοινωνικό ρεύμα”

ΔΕΗ: Καταγγελίες για διακοπές ηλεκτροδότησης πίσω από το “κοινωνικό ρεύμα”

ΔΕΗ: Καταγγελίες για διακοπές ηλεκτροδότησης πίσω από το “κοινωνικό ρεύμα”

Καταγγελίες για διακοπές ηλεκτροδότησης εν μέσω Αυγούστου την ώρα που «τρέχει» η διαδικασία ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τη ΔΕΗ να δίνει και παράταση μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου για τους διακανονισμούς. Τι αναφέρει η Κίνηση Πολιτών Ενάντια Στις Διακοπές Ρεύματος στο NEWS 247, τι ισχύει για τους «πελάτες με αντισυμβατική συμπεριφορά»

Διακοπές ρεύματος εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου καταγγέλλονται από ιδιώτες που προσπαθούν να κοινοποιήσουν τις περιπτώσεις τους μέσα από κοινωνικές ομάδες και δίκτυα αλληλεγγύης. Την ίδια περίοδο «τρέχει» η διαδικασία ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τη ΔΕΗ να ανακοινώνει παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου του προγράμματος των ευνοϊκών διακανονισμών που έληγε στις 31 Ιουλίου.

Όπως προκύπτει από τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υπήρξαν άνθρωποι που αδυνατούσαν ή δεν πρόλαβαν να μπουν στη ρύθμιση διακανονισμών και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της επιχείρησης, από την1η Απριλίου που τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα και έως τις 29 Ιουλίου, εντάχθηκαν στη ρύθμιση 290.000 καταναλωτές, ενώ υπάρχουν ακόμα 1.500.000 πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στην πρώτη πρόσκληση, με τη ΔΕΗ να τους καλεί εκ νέου να προσέλθουν για διακανονισμό έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της ΔΕΗ
Με ημερομηνία 14 Ιουλίου:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, μετά την μεγάλη ανταπόκριση από πελάτες της, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, για ένταξη στο ευνοϊκό πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις, αποφάσισε την παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους, καθώς αναμένεται αύξηση των αιτημάτων για διακανονισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της 1ης δόσης πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού».

Και στις 29 Ιουλίου:

«Με αφορμή την ολοκλήρωση του ιδιαίτερα ευνοϊκού προγράμματος διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή που ξεκίνησε από την 1η Απριλίου 2016, η ΔΕΗ ευχαριστεί θερμά τους 290.000 πελάτες της που έσπευσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Παράλληλα, η Επιχείρηση δίνει την ευκαιρία και στους υπόλοιπους 1,5 εκατ. πελάτες της να ρυθμίσουν τις οφειλές τους παρατείνοντας την ισχύ του παραπάνω προγράμματος μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Η Εταιρεία ενημερώνει τους πελάτες της οι οποίοι δεν θα προσέλθουν να διακανονίσουν τις οφειλές τους επωφελούμενοι από την ευκαιρία που τους έδωσε ότι εφόσον γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης τους λόγω χρέους, δεν θα ισχύουν οι πιο πάνω ευνοϊκές ρυθμίσεις για την επανασύνδεση τους».

 

ΠΗΓΗnews247.gr
SHARE