Καραμαγκιόλας:«Περιμένοντας την απάντηση του Δημάρχου στη διαμαρτυρία του Θεάτρου Σκιών»

Καραμαγκιόλας:«Περιμένοντας την απάντηση του Δημάρχου στη διαμαρτυρία του Θεάτρου Σκιών»

Καραμαγκιόλας:«Περιμένοντας την απάντηση του Δημάρχου στη διαμαρτυρία του Θεάτρου Σκιών»

Ύστερα από πολυήμερη αναμονή, διαπιστώνοντας ότι ο «σύντροφος» Δήμαρχος δεν έχει σκοπό να απαντήσει στην επιστολή διαμαρτυρίας που δημοσίευσα, αναγκάζομαι να επανέλθω για να γνωστοποιήσω ξανά στους πολίτες του Δήμου μας τη θέση μου για την αδικία εις βάρος του Θεάτρου Σκιών που συντελείται εδώ και δύο χρόνια στην περιοχή μας με ευθύνη του Δημάρχου!, αλλά και να απαντήσω στη «Δημοτική Αρχή» (άραγε τι ακριβώς είναι αυτή και γιατί γράφει χρησιμοποιώντας το όνομά μου στον Τύπο;) Εγώ για τις αποφάσεις του Δημάρχου έγραψα και παραπονέθηκα, αλλά αντί να βγει και να μου δώσει πειστικές απαντήσεις ο ίδιος, έβαλε τη «Δημοτική Αρχή» να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Επί της ουσίας λοιπόν απάντηση δεν έλαβα. Ο Δήμαρχος προτίμησε να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα» και να αποτάξει από πάνω του κάθε ευθύνη για την επιλογή ή για τη μη επιλογή Θεατρικών Σχημάτων τα τελευταία δυο χρόνια που αυτός διοικεί το Δήμο μας. Όλως τυχαίως λοιπόν μόνο «Καραγκιόζη» δεν ήθελαν οι Τοπικοί Πρόεδροι και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι για τις εκδηλώσεις τους όλο αυτό το διάστημα! Άραγε αν πάμε λίγα χρόνια πίσω, όταν ο ίδιος ήταν επικεφαλής της Νομαρχίας και υπεύθυνος για τις τότε πολιτιστικές εκδηλώσεις, τι θα θυμηθούμε; Ίσχυαν και τότε όλα αυτά που επικαλείται τώρα; Μήπως τότε με δική του πρωτοβουλία οι τοπικοί θίασοι παρείχαν ισομερώς τις υπηρεσίες τους στο θεατρόφιλο κοινό της Καρδίτσας; Τι άλλαξε λοιπόν κε Δήμαρχε και οι λογικές και δίκαιες τότε θέσεις σου άλλαξαν προς το χειρότερο; Μήπως ότι οι καλλιτέχνες που παίζουν «Καραγκιόζη», πολιτεύτηκαν σε συνδυασμούς αντίπαλους προς το δικό σου;

Ο Δήμαρχος ουσιαστικά σαν Πόντιος Πιλάτος «νίπτει τας χείρας του» για όλη τη διαδικασία επιλογής των Θεατρικών Σχημάτων, ρίχνοντας την ευθύνη σε άλλους που βρίσκονται κοντά στον ίδιο ή και μακριά από τον ίδιο. Όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά άλλωστε!

Μήπως το ίδιο δεν έκανε και τόσο καιρό που ένα ολόκληρο χωριό του Δήμου μας υπέφερε από τη συνεχιζόμενη έλλειψη νερού καλοκαιριάτικα; Αυτός ήταν και ο λόγος των «επισκέψεών» μου στη ΔΕΥΑΚ όπως μου καταλογίζει η «Δημοτική Αρχή» στο κείμενό της! Πήγα ως εκλεγμένος Κοινοτικός Σύμβουλος μαζί με τον Πρόεδρο του χωριού για να εκφράσουμε την αγανάκτηση των συγχωριανών μας για την απροκάλυπτη αδιαφορία της Διοίκησης του Δήμου για την ποσότητα και την ποιότητα της παροχής του νερού στο χωριό!! Θέλαμε να μεταφέρουμε στους υπεύθυνους ότι αισθανόμαστε ότι ζούμε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, αν και το ημερολόγιο γράφει 2016! Ο Δήμαρχος δεν είναι η «κεφαλή» του Δήμου που δίνει όλες τις τελικές κατευθυντήριες γραμμές και χαράζει τις πολιτικές τις οποίες οφείλουν οι υφιστάμενοί του να ακολουθήσουν; Γιατί λοιπόν να ζητά κάποιος ευθύνες από τους χαμηλόβαθμους ή υψηλόβαθμους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ; «Τα παράπονα στο Δήμαρχο» δε λέει και η λαϊκή ρήση; Από τους υπαλλήλους θα ζητήσουμε την ευθύνη Δήμαρχε γιατί δεν καθαρίστηκαν ακόμα τα 5 φρεάτια και η μία από τις δύο κεντρικές δεξαμενές που φέρνουν νερό στο χωριό μας, με αποτέλεσμα την αμφίβολη ποιότητα για την υγεία μας παροχή του νερού, παρόλο που αυτό ζητήθηκε εγγράφως εδώ και καιρό και καταγγέλθηκε από τους συγχωριανούς μου στον τοπικό Τύπο από το προηγούμενο Πάσχα!!!

Κύριε Δήμαρχε, η δική μου παρέμβαση στον Τύπο αφορά τις «διακρίσεις» από μέρους σας στους καλλιτέχνες του Θεάτρου Σκιών και τους λόγους που σας οδήγησαν σε αυτή σας την απόφαση να αποκλείσετε αυτά τα σχήματα! Παρακαλώ συγκεντρωθείτε σε αυτό και μην αφήνετε καμία «Δημοτική Αρχή» να ρίχνει μελάνι για θολώνει τα νερά ώστε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Όσον αφορά το ότι εγώ αδικώ τη «Δημοτική Αρχή» και τον εαυτό μου, σε πληροφορώ ότι προτιμώ να αδικώ τον εαυτό μου, παρά τους συμπολίτες μου!

Ο καλλιτέχνης του Θεάτρου Σκιών

Δημήτρης Καραμαγκιόλας

SHARE