Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τα υδατοδρόμια

Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τα υδατοδρόμια

Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τα υδατοδρόμια

Με την βαρύτατη καταγγελία ότι «οι ανακοινώσεις της ΝΔ συμπίπτουν με τις συνεντεύξεις και τις ανακοινώσεις συγκεκριμένης ιδιωτικής εταιρείας», απαντά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με το σχέδιο νόμου για ταυδατοδρόμια, και τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά χτυπάει τις ιδιωτικές επενδύσεις και υπονομεύει την ανάπτυξη.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υποδομών καταγγέλλει ότι η ΝΔ εδώ και χρόνια έδινε γη και ύδωρ στα ιδιωτικά συμφέροντα χωρίς εθνικό σχέδιο, και την ίδια στάση τηρεί και σήμερα, εντός και εκτός της χώρας, και πωςσυνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο της εξυπηρέτησης συμφερόντων.

«Το νέο επικοινωνιακό αφήγημα που ανακάλυψε η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της αυτήν τη φορά, έχει τίτλο “Η Κυβέρνηση μπλοκάρει τις ιδιωτικοποιήσεις και φρενάρει επενδύσεις”. Ως κεντρικό θέμα του νέου αφηγήματος της για σήμερα, η ΝΔ αναδεικνύει το νέο καινοτόμο σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια που τέθηκε από την περασμένη Παρασκευή σε δημόσια διαβούλευση», αναφέρει το υπουργείο Υποδομών και κατηγορεί τη ΝΔ ότι «δυστυχώς συνεχίζει την πολιτική της στρέβλωσης, θεωρώντας ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει, όπως αυτή και οι συνοδοιπόροι της είχαν σχεδιάσει, αποικία χρέους και συμφερόντων, που θα νομοθετεί κατά παραγγελία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων».

Ως προς την ουσία του νομοσχεδίου, το υπουργείο απαντά ότι μια διαγώνια ανάγνωση του σχεδίου νόμου αρκεί για να παρατηρήσει εύκολα κανείς ότι οι άδειες ίδρυσης ανήκουν σε δημόσιους φορείς και οι άδειες λειτουργίας μπορούν να ανήκουν είτε σε ιδιώτες είτε σε συμπράξεις είτε σε δημόσιους φορείς.

«Είναι προφανές ότι ο νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός της ΝΔ συνεχίζεται», καταγγέλλει το υπουργείο Υποδομών και καλεί τη ΝΔ να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

«Πρώτον: Είναι δυνατόν τον συνολικό σχεδιασμό των υδατοδρομίων και το πού αυτά θα χωροθετηθούν, να το ρυθμίζουν οι ιδιώτες, βάσει των αιτήσεων που θα κάνουν; Σε ποια ευνομούμενη χώρα θα γινόταν κάτι τέτοιο; Δυστυχώς, όμως, κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, καθώς τόσα χρόνια έδινε γη και ύδωρ στα ιδιωτικά συμφέροντα χωρίς εθνικό σχέδιο το οποίο και βεβαίως συνεχίζει με τη στάση της, εντός και εκτός χώρας και τις προτεινόμενες πολιτικές της.

»Δεύτερον: Τι θα γίνει στην περίπτωση που ένας ιδιώτης, ή μία εταιρεία, ή ένα φυσικό πρόσωπο, στο όνομα της οποίας έχουν εκδοθεί οι άδειες ίδρυσης, πτωχεύσει; Η απόφαση ότι στη συγκεκριμένη γεωγραφική θέση υπάρχει υδατοδρόμιο, από ποιόν και πώς θα πρέπει να επανεκδοθεί;

»Τρίτον: Οι ανακοινώσεις της ΝΔ συμπίπτουν με τις συνεντεύξεις και τις ανακοινώσεις συγκεκριμένης ιδιωτικής εταιρείας. Είναι τυχαίο; Ή η ΝΔ δυστυχώς συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο της εξυπηρέτησης συμφερόντων συνεχίζοντας να είναι μία συντηρητική δύναμη που εξυπηρετεί τους μεταπράτες στον αντίποδα μίας αστικής συντηρητικής παράταξης που θα εκπροσωπεί μία εθνική τάξη».

«Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ, για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας και όχι τα συμφέροντα μίας και μόνο επιχειρηματικής ελίτ, για την οποία θα πρέπει να νομοθετούμε κατά παραγγελία, όπως είχε συνηθίσει η αξιωματική αντιπολίτευση», σημειώνει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και προσθέτει ότι «δυστυχώς, για τη ΝΔ και τους θλιβερούς συνοδοιπόρους της η νέα επικοινωνιακή προσπάθεια που καταβάλλει ασθμαίνοντας να πείσει ότι η κυβέρνηση σταματάει τις επενδύσεις, θα καταβαραθρωθεί και αυτή».

«Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιλέγει, για άλλη μια φορά, να χτυπήσει τις ιδιωτικές επενδύσεις, να υπονομεύσει την ανάπτυξη και να ακυρώσει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ που είχε προηγηθεί της αντίδρασης του υπουργείου Υποδομών.

«Το σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όχι μόνο δεν βελτιώνει το πλαίσιο για την αδειοδότηση ιδιωτικών υδατοδρομίων, αλλά ακυρώνει και κλείνει ερμητικά κάθε δυνατότητα για ιδιωτικά υδατοδρόμια στη χώρα μας.
»Δεν επιτρέπει στους ιδιώτες να επενδύσουν, στον τομέα αυτό, παρά μόνο με τη σύμπραξη του Δημοσίου.
»Ακυρώνει, ταυτόχρονα, προσπάθειες τριών και πλέον ετών, που είχαν ξεκινήσει το 2013 με τον αναπτυξιακό νόμο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επεκτείνει την ισχύ του σε εκκρεμείς αιτήσεις ιδιωτών, έτσι ώστε το Δημόσιο να υφαρπάξει τις σχετικές άδειες.
»Η Νέα Δημοκρατία καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει άμεσα τις χρεοκοπημένες ιδεοληψίες της, που φρενάρουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και να αποσύρει άμεσα τις σχετικές διατάξεις.
»Η χώρα μας χρειάζεται πολιτικές στήριξης και όχι υπονόμευσης των ιδιωτικών επενδύσεων.
»Και οι πολιτικές αυτές είναι δέσμευση για τη νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη», κατέληγε η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με νεότερη ανακοίνωσή της, η ΝΔ ανταπαντά στο υπουργείο Υποδομών πως «η χώρα χρειάζεται άλλη πολιτική, άλλη κυβέρνηση».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως το συμφέρον του ελληνικού λαού στις δύσκολες αυτές ώρες συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις: Δουλειές, δουλειές, δουλειές.

«Όσο η κυβέρνηση παραμένει αιχμάλωτη στον κρατισμό και τις ιδεοληψίες της, όσο υπονομεύει ιδιωτικές επενδύσεις, με προσχήματα που κατασκευάζει καθημερινά, όσο κλείνει επιχειρήσεις με άγρια φορολογική σφαγή, τόσο θα βουλιάζει η οικονομία και θα στενάζει η κοινωνία. Ο κ. Σπίρτζης και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ας το καταλάβουν επιτέλους: Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο», επισημαίνει η ΝΔ.

«Θα συμφωνήσουμε με την αξιωματική αντιπολίτευση για τις τρεις αυτές λέξεις: δουλειές, δουλειές, δουλειές. Αλλά για όλους, όχι για λίγους», απαντά το υπουργείο Υποδομών.

Και προσθέτει: «Όσο για τις πομφόλυγες περί ιδεοληψιών και κρατισμού, κανείς πια δεν τις πιστεύει. Γιατί πράγματι, η κατάσταση δεν… πήγαινε άλλο. Και η χώρα έχει πια άλλη κυβέρνηση και άλλη πολιτική για να την αντιμετωπίσει».

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE