Πυροβολισμοί σε λεωφορείο των Ολυμπιακών Αγώνων

Πυροβολισμοί σε λεωφορείο των Ολυμπιακών Αγώνων

Πυροβολισμοί σε λεωφορείο των Ολυμπιακών Αγώνων
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

«Ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί, καταθέτουν διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι που επέβαιναν στο επίσημο όχημα μεταφοράς τους μεταξύ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Σπασμένα γυαλιά από τα παράθυρα προκάλεσανμικροτραυματισμούς σε δύο άτομα. «Το επίσημο λεωφορείο που μετέφερε διαπιστευμένους δημοσιογράφους από το χώρο που γίνονται τα παιχνίδια του μπάσκετ στο κεντρικό Ολυμπιακό πάρκο, χτυπήθηκε από πυρά στην εθνική οδό του Ρίο», μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες.

Ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής του Rio 2016, Μάριο Αντράδα, είπε ότι διεξάγεται έρευνα που θα καθορίσει εάν «ήταν σφαίρες ή βράχος».

«Δεν θέλουμε να προβούμε σε εικασίες. Δεν είμαστε σε θέση ακόμα να επιβεβαιώσουμε τι χτύπησε το λεωφορείο,» είπε, προσθέτοντας ότι το περιστατικό συνέβη στη γειτονιά Κουρικάκα, μόλις λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Ολυμπιακού Πάρκου. «Δεν θέλουμε να προβούμε σε εικασίες».

«Δεχθήκαμε πυροβολισμούς. Θέλω να πω ότι τους ακούσαμε,» δήλωσε ο Σέριλ «Λη» Μικάλεσον, ένας συνταξιούχος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, που δίνει ανταποκρίσεις για τα παιχνίδια του μπάσκετ στο Ρίο.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται μια μικρή τρύπα, στο μέγεθος ενός δακτύλου, σε ένα από τα παράθυρα.

Η εγκληματικότητα στο Ρίο επισκιάζει τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Αμερική. Το Σάββατο, ανάλογο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στο κέντρο ιππασίας.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE