Διαψεύδει η Ο. Γεροβασίλη το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Διαψεύδει η Ο. Γεροβασίλη το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Διαψεύδει η Ο. Γεροβασίλη το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Διαψεύδει τα σενάρια πρόωρων εκλογών η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Σενάρια κυκλοφορούν από το πρώτο 24ωρο οπότε ανέλαβε καθήκοντα αυτή η κυβέρνηση με εντολή του ελληνικού λαού. Το θεατρικό έργο με τίτλο «αριστερή παρένθεση» έχει παίξει σε τόσες εκδοχές, ώστε πλέον, δύο χρόνια μετά την πρώτη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έπαψε να πουλάει εισιτήρια», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσθέτει: «Η αλήθεια είναι απλή. Στη ΝΔ θέλουν με πάθος την εξουσία. Δικαίωμά τους. Ας περιμένουν όμως. Έτσι λειτουργεί η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία» δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Η κ. Γεροβασίλη επισημαίνει ότι «παρά τις υπαρκτές δυσκολίες και τον πόλεμο που δεχόμαστε, αυτή η κυβέρνηση θα δικαιώσει την επιλογή που έκαναν οι πολίτες».

Κληθείσα να σχολιάσει την κριτική που διατυπώνει εσχάτως η ΝΔ κατά της κυβέρνησης στο πεδίο της ασφάλειας, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι το πολιτικό αδιέξοδο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι πιο εμφανές από ποτέ. «Προσπαθούν να κρύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις για την εργασία, την οικονομία, την κοινωνική πρόνοια και την προσήλωσή τους στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη γραμμή. Πόνταραν λοιπόν στην αποτυχία τόσο του κυβερνητικού προγράμματος, όσο και των διαπραγματεύσεων. Έχασαν και στα δύο», αναφέρει και σημειώνει: «Πέρασαν στη συνέχεια από μία περίοδο απαίτησης να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Αφού και αυτή η επιλογή αποδείχτηκε ατελέσφορη, η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στις παλιές δοκιμασμένες συνταγές, «νόμου και τάξης». Δηλαδή, στο πιο συντηρητικό και σκληρά δεξιό προφίλ. Δοκιμασμένο -και αποτυχημένο- ήδη από τη διακυβέρνηση Σαμαρά».

Η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει επίσης ότι «η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη έχει καταντήσει ένα γερασμένο, οικονομικά χρεωκοπημένο και ιδεολογικά ηττημένο κόμμα. Όσο περισσότερες οι αντιπολιτευτικές κορώνες της και η επίδειξη δεξιού λαϊκισμού, τόσο μεγαλύτερη η αφωνία της στα ουσιώδη της πολιτικής και το μέλλον της χώρας».

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE