Αίγινα: Παραιτήθηκε ο Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του 77χρονου

Αίγινα: Παραιτήθηκε ο Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του 77χρονου

Αίγινα: Παραιτήθηκε ο Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του 77χρονου

Πρώτος ξάδελφος του Λυκουρέζου ο κατηγορούμενος. Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του, σχετικά με την παραίτησή του από την περαιτέρω εκπροσώπηση του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου, ο γνωστός δικηγόρος

Την παραίτησή του από την υπεράσπιση του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου, χειριστή του ταχύπλοου σκάφους, που εμβόλισε την λάντζα στην Αίγινα, ανακοίνωσε ο γνωστός δικηγόρος και πρώτος του ξάδελφος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο κ. Λυκουρέζος, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του πρώτου του ξαδέλφου, κατά την παρουσία του στον αρμόδιο εισαγγελέα, αναφέρει ότι μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλε, να επιδείξει, νιώθει συναισθηματικά την ανάγκη, να αποσυρθεί από την περαιτέρω εκπροσώπησή του.

Η ανακοίνωση του κ. Λυκουρέζου:

«Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του.

Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του.

Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της».

Μία ημέρα πριν, ο ποινικολόγος, μετά το τέλος της μεταφοράς του στα δικαστήρια Πειραιά, δήλωσε πως «η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».

«Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργηματικές κατηγορίες και δύο πλημμεληματικές. Θα απολογηθεί την Παρασκευή», είπε μεταξύ άλλων, ενώ απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η υπερασπιστική γραμμή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουμε στην ανακρίτρια την Παρασκευή, ωστόσο η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».

SHARE