Οριστικά εκτός φορολόγησης μένουν οι ενισχύσεις του β’ πυλώνα στήριξης

Οριστικά εκτός φορολόγησης μένουν οι ενισχύσεις του β’ πυλώνα στήριξης

Οριστικά εκτός φορολόγησης μένουν οι ενισχύσεις του β’ πυλώνα στήριξης

Ο δεύτερος πυλώνας των κοινοτικών επιδοτήσεων δεν περιλαμβάνεται στον προσδιορισμό του κέρδους των ασκούντων ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτό ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, με έγγραφη απάντησή του στις 21 Ιουλίου στη βουλή, βάζοντας οριστικά τέλος σε οποιαδήποτε αμφιβολία.

Συγκεκριμένα, απαντώντας γραπτώς στις 21 Ιουλίου  στην υπ’ αριθμόν 5433 ερώτηση 33 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τη «Φορολόγηση ή μη του 2ου Πυλώνα των κοινοτικών επιδοτήσεων του πρωτογενούς τομέα» προς το Βαγγέλη Αποστόλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο υπουργός τόνισε πως «με την παράγραφο 3 του άρθρου 112 του ν.4387/2016, το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 21 του Ν. 4172/2013 αντικαθίσταται ως εξής:

«Ειδικά, για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα περιλαμβάνονται εκ των άμεσων ενισχύσεων του Πυλώνα I της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, όπως αυτές ορίζονται, μόνο η βασική ενίσχυση καθώς και, κατά το ποσό που υπερβαίνουν τις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ, οι πράσινες και συνδεδεμένες ενισχύσεις. Οι αγροτικές αποζημιώσεις στο σύνολό τους δεν περιλαμβάνονται στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα».

Σημειωτέον πως η διάταξη αυτή εφαρμόζεται για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από 1η Ιανουαρίου 2016 και εφεξής

Δείτε περισσότερα στο agronews.gr

SHARE