Επιλογή της Ελλάδας ο φόρος στο κρασί, λέει η Κομισιόν

Επιλογή της Ελλάδας ο φόρος στο κρασί, λέει η Κομισιόν

Επιλογή της Ελλάδας ο φόρος στο κρασί, λέει η Κομισιόν

Απάντηση σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στον κρασί έδωσε η Κομισιόν δια στόματος Πιέρ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι αποτελεί «επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και μόνο».

Στην ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είχε ζητήσει να πληροφορηθεί, αν η αύξηση του ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί αποτελεί ως μέρος της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Σημείωσε ότι πρόκειται για αύξηση «που έχει οδηγήσει σε απόγνωση πολλές οινοποιητικές επιχειρήσεις, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ανεστάλησαν ή ματαιώθηκαν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες».

Στην απάντησή του ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων ξεκαθάρισε ότι η αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης αποτελεί αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και όχι επιταγή της ΕΕ.  «Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις δημοσιονομικές προκλήσεις μέσω διάφορων μέτρων που ευνοούν την εξοικονόμηση πόρων. Τα ειδικά μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση, ενώ εξετάζονται ως μέρος των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, εξακολουθούν να υπάγονται στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης» τονίζεται στην απάντηση του Επιτρόπου.

ΠΗΓΗwww.agronews.gr
SHARE