Ρίο 2016: Παλικαρίσια εμφάνιση από τον Παπαμιχαήλ

Ρίο 2016: Παλικαρίσια εμφάνιση από τον Παπαμιχαήλ

Ρίο 2016: Παλικαρίσια εμφάνιση από τον Παπαμιχαήλ

Αγώνα τακτικής και …αναμονής έκανε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, που κατάφερε να ολοκληρώσει με εξαιρετικό τρόπο την παρουσία του στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνας.

Ο 28χρονος αθλητής τερμάτισε 28ος με 3 ώρες 59.21 και συμπλήρωσε 70 χιλιόμετρα αγώνα στο Ρίο, καθώς ήταν 20ος στα 20χλμ βάδην. Ο Παπαμιχαήλ επέλεξε να ξεκινήσει συντηρητικά τον αγώνα και σταδιακά να ανεβάσει όχι μόνο ρυθμό, αλλά και θέσεις στην κατάταξη.

Οι συνθήκες του αγώνα, όπως και στον μαραθωνίου γυναικών και τα 20χλμ βάδην Ανδρών ήταν αρκετά δύσκολες, με αρκετή ζέστη και υψηλή υγρασία. Παρόλα αυτά ο Ελληνας κατάφερε να φέρει σε πέρας την αποστολή του και να πετύχει τον στόχο του, που ήταν να τερματίσει σε μια θέση αρκετά ψηλά στην κατάταξη. Νικητής του αγώνα ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015 Ματέι Τοτ (Σλοβακία) με 3ώρες 40.58, ο οποίος πήρε προβάδισμα, λίγο μετά το 40ο χιλιόμετρο και την την αδυναμία του Ντενίζ να ακολουθήσει τον ρυθμό που ο ίδιος επέλεξε να δώσει στην κούρσα.

Ο Γάλλος λίγο πριν το 35ο χιλιόμετρο είχε κάποιο μυικό πρόβλημα και αναγκάστηκε να σταματήσει για λίγο στην άκρη του δρόμου. Μετά από περίπου ένα λεπτό μπήκε και πάλι στον αγώνα, όμως, δεν κατάφερε να αντιδράσει, αφού σταδιακά έχανε θέσεις. Μάλιστα ο Γάλλος έπεσε στη διάρκεια του αγώνα, καθώς έδειχνε να έχει μείνει από δυνάμεις. Τελικά τερμάτισε όγδοος με 3.46.43. Δεύτερος με 3.41.16 ήταν ο Τζάρερ Τάλεντ (Αυστραλία) και τρίτος ο Αράι Χιροοκι (Ιαπωνία – 3.41.24)

ΠΗΓΗwww.segas.gr
SHARE