Επίθεση Μητσοτάκη για την υπερφορολόγηση

Επίθεση Μητσοτάκη για την υπερφορολόγηση

Επίθεση Μητσοτάκη για την υπερφορολόγηση

«Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα. Οι πολίτες και οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε ένα απόλυτο φορολογικό αδιέξοδο. Αδυνατούν πια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι του Κράτους». Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, από τη Ζάκυνθο, ξεκινώντας τη φθινοπωρινή του αντεπίθεση. Ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο του νησιού, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με βασικό θέμα τον τουρισμό τόνισε πως «η οικονομία χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα στηρίζεται σε περιορισμό δαπανών και σε ταυτόχρονη μείωση των φορολογικών συντελεστών». «Χρειάζεται, επίσης, ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, το οποίο θα δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην προσέλκυση και στην στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων σε εκείνους τους κλάδους που η οικονομία μας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως τον τουρισμό» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Πρότεινε μάλιστα στους Έλληνες πολίτες «μια συμφωνία αλήθειας», η οποία, όπως είπε «θα δίνει έναν εναλλακτικό δρόμο διεξόδου από τη μεγάλη κρίση την οποία διανύουμε».

«Να οικοδομήσουμε εκείνες τις απαραίτητες σχέσεις εμπιστοσύνης, προκειμένου όλοι μαζί να καταβάλλουμε μια προσπάθεια, η οποία θα αποδώσει καρπούς, θα επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Κουμουτσάκος είχε ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή την «προετοιμασία» του Μαξίμου για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. «Ο κ. Τσίπρας, φορτωμένος με βαρύ παρελθόν αναξιοπιστίας και ασυνέπειας, ό,τι και να πει στη Θεσσαλονίκη, ουδείς θα τον πιστέψει. Γιατί απλά – ό,τι κι αν πει – δεν θα το κάνει» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό «πριν ξεκινήσει την επιστροφή του για τον τόπο του εγκλήματος, τον τόπο των κάλπικων υποσχέσεών και των ψευδών του», να απαντήσει τί απέγινε το «δήθεν πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του 2014. «Υπάρχει έστω και μια δέσμευση που υλοποίησε, έστω και μια λέξη που σεβάστηκε;» διερωτήθη ο κ. Κουμουτσάκος