Έκοψε κλήση σε αυτοκίνητο του δήμου Λάρισας

Έκοψε κλήση σε αυτοκίνητο του δήμου Λάρισας

Έκοψε κλήση σε αυτοκίνητο του δήμου Λάρισας
'New Larissa City'

Το έντονο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης Λαρισαίων που δεν δείχνουν την απαραίτητη ευαισθησία και με διάφορα προσχήματα σταθμεύουν ακόμη και σε θέσεις Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), αναδεικνύει η κλήση που δόθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία, σε δημοτικό υπάλληλο που στάθμευσε υπηρεσιακό αυτοκίνητο σε θέση ΑμεΑ.

Η συγκεκριμένη παράβαση βεβαιώθηκε στις 11 το πρωί της Δευτέρας, όταν δημοτικός υπάλληλος στάθμευσε προσωρινά στην οδό Παναγούλη, αυτοκίνητο της Υπηρεσίας στην οποία εργάζεται. Το περιστατικό έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη που σημειώνει πως «η παράβαση θα καταλογισθεί στον Δήμο, δεν θα υπάρξει καμία διάκριση, το πρόστιμο θα πληρωθεί «κανονικά και με το νόμο». Δεν είμαστε διαφορετικοί από τους υπόλοιπους συμπολίτες, δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, ειδικά απέναντι σε Άτομα με Αναπηρίες».

Τη φωτογραφία ανέβασε το »New Larissa City», μια τοπική σελίδα στο FB με την εξής σημείωση:

»Δευτέρα 29.08 . Αρ. Οχήματος ΚΗΥ 8159.

Η Δημοτική Αστυνομία είναι ανάλγητη με τους Δημότες, παράλληλα καταπατά κάθε δικαίωμα Α.Μ.Ε.Α. όταν δεν βρεί χωρο να στεθμεύσει τα δικά της οχήματα.»

Αν και το αυτοκίνητο μάλλον είναι από άλλη υπηρεσία του δήμου και όχι της δημοτικής αστυνομίας, η ουσία παραμένει ίδια… Κάποιοι νομίζουν πως επειδή κυκλοφορούν με αυτοκίνητο του δήμου έχουν το δικαίωμα, την εξουσία να παρκάρουν όπου γουστάρουν. Ακόμη και σε θέση για ΑΜΕΑ, για τέτοια αναλγησία μιλάμε! Και χωρίς να κινδυνεύουν να »φάνε» κλήση, φυσικά…