Ν. Παππάς: Για όλους ισχύουν κανόνες και θα εφαρμόζονται

Ν. Παππάς: Για όλους ισχύουν κανόνες και θα εφαρμόζονται

Ν. Παππάς: Για όλους ισχύουν κανόνες και θα εφαρμόζονται

Για απολύτως επιτυχημένη διαδικασία που δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να περάσει σε μια εποχή που η νομιμότητα είναι κρυστάλλινη και στέλνει μήνυμα εντός και εκτός ότι για όλους υπάρχουν κανόνες και θα εφαρμόζονται, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη λήξη της μαραθώνιας διαδικασίας δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στο ύψος του τιμήματος. «Δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά, ωστόσο είχαμε σχεδιάσει ένα σύστημα με στόχο τη μεγιστοποίηση του τιμήματος. Το κλειδί για την επιτυχία της δημοπρασίας, όμως, ήταν ο αποκλεισμός της ροής πληροφοριών μεταξύ των υποψηφίων», σημείωσε.

«Τέλος σε 27 χρόνια ανομίας»

Σε γραπτή ευχαριστήρια δήλωσή του του την οποία είχε εκδώσει λίγο νωρίτερα έκανε λόγο για το «τέλος σε 27 χρόνια ανομίας».

«Η Ελλάδα παύει να διαθέτει το ντροπιαστικό «προνόμιο» της μοναδικής χώρας που ουδέποτε διενέργησε διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών» σημείωσε και τόνισε: «Πλέον, στη χώρα μας θα εκπέμπουν νόμιμοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Βιώσιμες επιχειρήσεις, που θα ζουν από τη λειτουργία τους, παράγοντας ποιοτικό και ανταγωνιστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα και όχι από τη διαπλοκή με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Κανάλια που θα ενημερώνουν τον ελληνικό λαό με αντικειμενικότητα και πλουραλισμό, όχι ανάλογα με τις υπόγειες σχέσεις του ιδιοκτήτη τους με την πολιτική ηγεσία και φόντο τα θαλασσοδάνεια».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «η ιστορική αυτή αλλαγή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στη χώρα μας ήταν απαίτηση του ελληνικού λαού επί δεκαετίες» και «ήταν βασική δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Επισήμανε επιπλέον ότι «πέρα, όμως, από τη δεδομένη πολιτική βούληση, η υλοποίηση ενός κρυστάλλινου διαγωνισμού, που θα αποτελέσει πρότυπο για την προσέλκυση κεφαλαίων στο μέλλον μεγιστοποιώντας το εκάστοτε τίμημα υπέρ του Έλληνα φορολογούμενου, απαίτησε σκληρή δουλειά, αφοσίωση και ηθικό που ξεπερνούν την απλή αίσθηση του καθήκοντος, από δεκάδες ανθρώπους, ο καθένας από τους οποίους συνέβαλε καίρια για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα».
Σε αυτό το πλαίσιο απηύθυνε ευχαριστίες προς όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας.

«Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, «και όλους όσοι αμφισβήτησαν πολιτικά το διαγωνισμό». «Ακόμη και εκείνους», όπως συμπληρώνει, «που επί της ουσίας υπονόμευσαν τη διαδικασία. Διότι -και με τα περισσότερα από 60 δικόγραφα με τα οποία επιχείρησαν να προσβάλουν το διαγωνισμό- έδωσαν τη δυνατότητα να διατυπωθεί κάθε επιχείρημα, κάθε αντίλογος. Με αυτό τον τρόπο, θωράκισαν πλήρως το διαγωνισμό πολιτικά, νομικά, θεσμικά και ηθικά».

SHARE