Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις άδειες

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις άδειες

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις άδειες

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αφορμή το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει σήμερα τον ορισμό της διαπλοκής, επέλεξε τον δρόμο της αυθαιρεσίας, τόσο με τον περιορισμένο αριθμό αδειών, όσο και με την αφαίρεση της αρμοδιότητας του ΕΣΡ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. «Η ΝΔ έχει καταθέσει πρόταση με κεντρικό ρόλο στο ΕΣΡ και αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος χωρίς προκαθορισμένο αριθμό καναλιών. Αν είχε εφαρμοστεί η πρόταση, σήμερα θα είχαμε περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη ενημέρωση, περισσότερα κανάλια και περισσότερα έσοδα», πρόσθεσε.

Το ΠΑΣΟΚ

Σήμερα που εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι πληρώνουν το μάρμαρο των κυβερνητικών επιλογών, με μεγάλες περικοπές, ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Όλοι είχαμε προτείνει, «να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο».
Όμως η ίδια η διαγωνιστική διαδικασία, δεν αναιρεί τα μεγάλα προβλήματα που ανακύπτουν από τις Κυβερνητικές επιλογές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ

Η «νέα σελίδα» στο τηλεοπτικό τοπίο αφορά αποκλειστικά την εναλλαγή ιδιοκτητών των μέσων και όχι στο χαρακτήρα και το περιεχόμενό τους. Τα τηλεοπτικά κανάλια, με τους ίδιους και ορισμένους νέους επιχειρηματικούς παράγοντες, δεν πρόκειται να εξασφαλίσουν ούτε το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία ούτε τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, οι οποίοι θα συνεχίζουν να δέχονται το μεγαλύτερο χτύπημα, ενώ οι μεγαλομέτοχοι θα «τη βγάλουν καθαρή», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το ΚΚΕ. «Το νέο τηλεοπτικό περιβάλλον ενδέχεται να είναι ακόμα πιο φιλικό στην κυβέρνηση», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο βουλευτής του ΚΚΕΓιάννης Γκιόκας.

Το ΠΟΤΑΜΙ

«7 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να πανηγυρίζει η κυβέρνηση» τιτλοφορεί την ανακοίνωση του Ποτάμι, κάνοντας λόγο για «λοταρίαρία» και σημειώνοντας ότι αν η κυβέρνηση είχε «μελετήσει» την πρόταση του για τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό αδειών υπό την εποπτεία του ΕΣΡ η συνταγματική τάξη δεν θα είχε παραβιαστεί και το δημόσιο θα είχε εισπράξει περισσότερα λεφτά.

«Η κυβέρνηση επέμεινε στην αρχική της λάθος εκτίμηση – ότι το φάσμα χωράει μόνο τέσσερις άδειες! – και πάνω σε αυτό οικοδόμησε μια παράλογη διαδικασία», σχολιάζει Το Ποτάμι. Απαντώντας επίσης στον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι «μετά από 27 χρόνια ανομίας επιβάλαμε κάποιους ευρωπαϊκούς κανόνες», το Ποτάμι σχολιάζει: «στην Ευρώπη πας και με απευθείας πτήση, δεν είναι ανάγκη να πας μέσω Βενεζουέλας».

Η Ενωση Κεντρώων

«Συμφωνούμε στην διαφάνεια του τηλεοπτικού τοπίου, διαφωνούμε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης ΚεντρώωνΒασίλης Λεβέντης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Στο μετοχολόγιο των καναλιών θα έπρεπε να είναι πανεπιστήμια, Δήμοι Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, πολιτιστικοί οργανισμοί και η εκκλησία», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Η κυβέρνηση αντί να λύσει ένα πρόβλημα δημιούργησε πολύ περισσότερα στην τηλεοπτική αγορά, σχολίασε η ΔΗΜΑΡ.

«Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση θριαμβολογεί ότι ΘΑ εισπράξει 246 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες, την ίδια ώρα οι συνταξιούχοι βλέπουν να περικόπτονται άγρια οι επικουρικές συντάξεις τους, ενώ συνολικά η ληστεία των συντάξεων στην τετραετία θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ, πέρα από τη βροχή των άλλων μέτρων λιτότητας»,αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

«Τρεις εφοπλιστές κι ένας εργολάβος, οι καναλάρχες του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή.

SHARE