Τέσσερις καναλάρχες: Πρώτα η απόφαση του ΣτΕ και μετά η πρώτη δόση...

Τέσσερις καναλάρχες: Πρώτα η απόφαση του ΣτΕ και μετά η πρώτη δόση για τις άδειες

Τέσσερις καναλάρχες: Πρώτα η απόφαση του ΣτΕ και μετά η πρώτη δόση για τις άδειες

Σε δύο φάσεις πραγματοποιείται η συνάντηση της κυβέρνησης με τους τέσσερις προσωρινούς υπερθεματιστές, προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα για τις τηλεοπτικές άδειες.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος υποδέχτηκε τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα για την επόμενη ημέρα του υπό διαμόρφωση νέου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι, Κώστας Κιμπουρόπουλος, αναμένεται έως την ερχόμενη Παρασκευή η ολοκλήρωση του ελέγχου πόθεν έσχες των επιχειρηματιών, ώστε στη συνέχεια να αναρτηθεί επισήμως ο πίνακας με τους νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών ζήτησαν από Γενικό Γραμματέα να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος μετά την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο συνεδριάζει στις 16 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εξετάσει τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών.

Τέλος, προβληματισμός εκφράστηκε από τους περισσότερους εκπροσώπους για την πλατφόρμα που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση στο θέμα διαχείρισης του διαφημιστικού χρόνου, υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται ένας κρατικός έλεγχος σε μια ελεύθερη αγορά.

Περίπου στις 16:00 μετέβη και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο κτίριο του πρώην υπουργείου Τύπου για να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των τεσσάρων καναλαρχών που έλαβαν άδεια.

Στο ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών αναφέρθηκε νωρίτερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη, εφ΄όλης της ύλης, που έχει παραχωρήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και δημοσιεύτηκε την Κυριακή. «Αν έχετε χτίσει αυθαίρετη επιχείρηση, χωρίς άδεια λειτουργίας σε δασική έκταση και σας αποβάλλουν απ” αυτήν μπορείτε να πείσετε στ” αλήθεια ότι διώκεστε, ότι σας ξεσπιτώνουν;» αναφέρει μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Οι τέσσερις νικητές του διαγωνισμού καλούνται να καταβάλουν άμεσα στο Δημόσιο 82 εκατ. ευρώ, ενώ θα ελεγχθούν εξονυχιστικά τα «πόθεν έσχες».

Οι τέσσερις νικητές, με σειρά πλειοδοσίας, είναι:

Ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου με 43,6 εκατ. ευρώ.
Το σχήμα του Ιωάννη-Βλαδήμιρου Καλογρίτσα με 52,6 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος ΑΝΤ1 του Μίνωα Κυριακού με 75,9 εκατ. ευρώ
Το σχήμα ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη με 73,9 εκατ. ευρώ.

Δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια οι εν λειτουργία σταθμοί, STAR  και ALPHA, όπως και το MEGA και το Ε, που δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

ΠΗΓΗwww.imerisia.gr
SHARE