Μεσσηνία: Μία νεκρή από την κακοκαιρία στην περιοχή Πήδημα

Μεσσηνία: Μία νεκρή από την κακοκαιρία στην περιοχή Πήδημα

Μεσσηνία: Μία νεκρή από την κακοκαιρία στην περιοχή Πήδημα
eleftheriaonline

Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από το πλημμυρισμένο υπόγειο σπιτιού στην περιοχή Πήδημα Μεσσηνίας. Την άτυχη 63χρονη ανέσυρε η Πυροσβεστική.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας στην ΕΡΤ, πρόκειται για μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα που δεν μπόρεσε να εγκαταλείψει την οικία της.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους και σπίτια πλημμύρισαν.

H δυνατή βροχή που έπεφτε ασταμάτητα στην περιοχή μετέτρεψε τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια.

Επί ποδός παρέμενε καθ” όλη τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Από χθες έχουν καταγραφεί εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια -υπόγεια και ισόγεια- κυρίως στον Δήμο Θερμαϊκού. Σε περισσότερες από είκοσι περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για να βοηθήσει κυρίως ηλικιωμένους, προκειμένου να απομακρυνθούν από ισόγεια σπίτια.

Σε πολλά σημεία οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Αυτή την ώρα κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Επανομής- Ν. Μηχανιώνας, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου με Βάρναλη και γίνεται άντληση των συσσωρευμένων υδάτων προκειμένου να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στηνανατολική Λακωνία και συγκεκριμένα την περιοχή των Μολάων.

Από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε αργά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών, στην εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς. Τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς.

Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.

Στα σημεία όπου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, έχουν σπεύσει συνεργεία του δήμου Μονεμβασιάς και με εκσκαφικά μηχανήματα επιχειρούν και αποκαθιστούν τις βλάβες, ενώ οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

ΠΗΓΗwww.naftemporiki.gr
SHARE