Σε Παρίσι και Μπρατισλάβα ο Κώστας Τσιάρας

Σε Παρίσι και Μπρατισλάβα ο Κώστας Τσιάρας

Στο πλευρό της Ελλάδας για το προσφυγικό ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς Διαχρονικός φίλος της πατρίδας μας ο ΈλμαρΜπροκ

Σε Παρίσι και Μπρατισλάβα ο Κώστας Τσιάρας

Στη 14η Θερινή Διάσκεψη για την Άμυνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από 5 ως 6 Σεπτεμβρίου 2016στο Παρίσι, συμμετείχε με την ιδιότητα του  μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών & Άμυνας της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Διάσκεψης, ο γαλάζιος Γραμματέας ανέλυσε διεξοδικά τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αναφύονται από την έξαρση του προσφυγικού στην Ελλάδα σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας και άμυνας. Ταυτόχρονα, ανέπτυξε συνοπτικά τη δέσμη προτάσεων που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο της ΝΔ για το προσφυγικό / μεταναστευτικό. Προς επίρρωση των λεγομένων του κ. Τσιάρα, ακολούθησε η τοποθέτηση του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, ο οποίος,αφού επιβεβαίωσε τις διαχρονικές σχέσεις φιλίας μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας, σημείωσεχαρακτηριστικά ότι «η Ευρώπη οφείλει να στηρίξει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού».

Τις προηγούμενες ημέρες, από  2 ως 4 Σεπτεμβρίου 2016, ο πρώην υπουργός και Βουλευτής Καρδίτσας, είχε συμμετάσχει στην 9ηΔιακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Σλοβακικής Προεδρία της ΕΕ στη Μπρατισλάβα.

Αντικείμενο της Διάσκεψηςαποτέλεσε κυρίως η ευρωπαϊκή Εξωτερική Πολιτική μετά το βρετανικό δημοψήφισμα. Λαμβάνοντας τον λόγο στις εργασίες της Διάσκεψης ο Κώστας Τσιάρας ανέλυσε τις ελληνικές προτεραιότητες και σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ανάδειξη του κοινωνικού και δημοκρατικού χαρακτήρα της ΕΕ, η οποία οφείλει να επικεντρωθεί περισσότερο στις ανάγκες των πολιτών, καταπολεμώντας την ανεργία και προωθώντας την οικονομική ανάπτυξη».

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Βουλευτής Καρδίτσας συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον μακροβιότερο Γερμανό Ευρωβουλευτή και Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. ΈλμαρΜπροκ, με τον οποίο συνδέονται με στενή φιλία από την περίοδο που ο ίδιος ήταν Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών & Άμυνας.