Αλ. Τσίπρας: Στο κοινωνικό κράτος τα 246 εκ. των αδειών

Αλ. Τσίπρας: Στο κοινωνικό κράτος τα 246 εκ. των αδειών

Αλ. Τσίπρας: Στο κοινωνικό κράτος τα 246 εκ. των αδειών
Πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Χρονοδιάγραμμα πενταετίας για την ελληνική οικονομία έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της 81η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στο σημείο ακριβώς όπου η οικονομία της αλλάζει σε θετικό πρόσημο, τονίζοντας ότι «το στοίχημα είναι η ανάκαμψη να γίνει δίκαιη ανάπτυξη». Απέρριψε «κάθε συζήτηση για πρόσθετα οικονομικά μέτρα» και προανήγγειλε την κατεύθυνση των 246 εκατ. από τις τηλεοπτικές άδειες στη χρηματοδότηση των αναγκών του κοινωνικού κράτους. Σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε τον οδικό χάρτη πέντε σημείων του κυβερνητικού σχεδιασμού με στόχο την έξοδο από την κρίση και επισήμανε ότι στην επόμενη διετία θα είναι εφικτή η αισθητή μείωση των φορολογικών βαρών, τόσο στους έμμεσους φόρους όσο και στην ακίνητη περιουσία, προαναγγέλλοντας την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν δικαιότερο φόρο.

Σχετικά με τα 246 εκατ. ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των αναγκών του κοινωνικού κράτους, και ανέφερε συγκεκριμένα την παροχή επιπλέον 60.000 σχολικών γευμάτων στους πιο φτωχούς δήμους, την πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, τη χρηματοδότηση προγράμματος για την επιστροφή χιλιάδων νέων επιστημόνων από το εξωτερικό και την ενίσχυση των νοσοκομείων με 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς.

Ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε ακόμη, πως άμεσα προχωρά η ψήφιση του νόμου για την διεύρυνση της χρήσης πλαστικού χρήματος, καθώς και του νόμου για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων.

Ανακοίνωσε ότι «παγώνουν» οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων που καθίστανται ληξιπρόθεσμες έως το τέλος του έτους, ώστε να μπορούν να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι εάν είναι συνεπείς στις τρέχουσες οφειλές τους, καθώς και ότι θεσπίζεται λογαριασμός αποκλειστικής χρήσης για πληρωμή προμηθευτών, μισθοδοσίας και ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, χωρίς δυνατότητα κατάσχεσης.

SHARE