Μήνυμα Κώστα Τσιάρα για την νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα Κώστα Τσιάρα για την νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα Κώστα Τσιάρα για την νέα σχολική χρονιά

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι ολόψυχα στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους δασκάλους και τους καθηγητές, καθώς και τους εργαζόμενους στα σχολεία μας, καλή και δημιουργική χρονιά, με πρόοδο και επιτυχίες.

Η νέα σχολική χρονιά, όμως, ξεκινά με μεγάλες προκλήσεις για την διαμόρφωση ενός νέου εκπαιδευτικού προγραμματισμού, ώστε η παιδεία που θα προσφέρουμε στα παιδιά μας να αποτελεί συνέχεια της εκπαιδευτικής μας παράδοσης, αλλά και να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις, που αντιμετωπίζει η χώρα.

Δυστυχώς, οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας επιβεβαιώνουν, πως η νυν πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντιμετωπίζει με προχειρότητα και χωρίς μακρόπνοο σχεδιασμό το όλο ζήτημα. Εγκλωβισμένη σε ιδεοληψίες και «κούφιες» εσωτερικότητες δημιουργεί μια αχρείαστη αναστάτωση στον χώρο της παιδείας, τη στιγμή που τα προβλήματα σωρεύονται. Ελπίζουμε, ότι, τελικά, η Πολιτεία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα ενεργήσει προς όφελος της ομαλής και σωστής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Όμως η σήμερα ένα νέο εκπαιδευτικό έτος ξεκινά. Και η έναρξη κάθε εκπαιδευτικού έτους είναι η αφετηρία μιας καινούργιας πορείας και το ξεκίνημα για την πραγματοποίηση στόχων και προσδοκιών. Ένα ταξίδι στη γνώση, ωφέλιμο και συναρπαστικό, μια νέα σελίδα για όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Κλείνοντας θα ήθελα να απευθύνω τις ιδιαίτερες μου ευχές στους μαθητές της Α’ Δημοτικού, που ξεκινούν σήμερα με όρεξη τη σχολική τους σταδιοδρομία.

Καλή σχολική χρονιά.

 

SHARE