Νέος γύρος διαπραγματεύσεων κυβέρνησης – θεσμών

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων κυβέρνησης – θεσμών

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων κυβέρνησης – θεσμών
Πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Σε μια πρώτη επισκόπηση του προγράμματος προχωρούν το πρωί η ελληνική πλευρά και οι εκπρόσωποι των θεσμών. Η συνάντηση ορίστηκε για τις 10:00 και από την κυβέρνηση θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Θα ακολουθήσει στις 11.30 η συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη. Στις διαπραγματεύσεις αναμένεται να ενταχθεί και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου.

Μεταξύ αυτών που πρόκειται να συζητήσει η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των δανειστών είναι το αίτημα του υπουργείου Εργασίας να παγώσουν οι οφειλές στα ταμεία που έχουν δημιουργηθεί στα χρόνια της κρίσης ή όσες προκύψουν ως το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα δίνεται ασφαλιστική ενημερότητα σε όσους είναι συνεπείς από την 1η του νέου έτους.

Στο μεταξύ, κοντά σε συμφωνία βρίσκονται οι δυο πλευρές αναφορικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το εποπτικό συμβούλιο του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Η χθεσινή πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους εκπροσώπους των θεσμών, είχε ως αντικείμενο τη συγκρότηση του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου, αλλά και άλλα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, όπως την ψήφιση από την Βουλή της σύμβασης για το «Ελληνικό» και το πακέτο των ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο υπερταμείο.
Η συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 2 ώρες, ήταν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των ορόσημων της πρώτης αξιολόγησης και κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε αμέσως μετά, ότι «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά». Παράλληλα, κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι οι δύο πλευρές «είναι κοντά» και όσον αφορά στη διάθεση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ.

SHARE