Μήνυμα του Διοικητή του ΓΝΚ για την εθελοντική αιμοδοσία

Μήνυμα του Διοικητή του ΓΝΚ για την εθελοντική αιμοδοσία

στα πλαίσια της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών

Μήνυμα του Διοικητή του ΓΝΚ για την εθελοντική αιμοδοσία

Θεωρώ καθήκον μου να συγχαρώ τους οργανωτές της σημερινής εκδήλωσης που γίνεται στα πλαίσια  της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, της φλόγας που άναψε την 26η Αυγούστου στην Πάτρα και διέρχεται σήμερα από την Πόλη μας.

Η αιμοδοσία αποτελεί σήμερα την ύψιστη προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας. Πρόκειται για μια προσφορά που σώζει ότι πολυτιμότερο υπάρχει στον κόσμο. Σώζει ζωές.

Το αίμα δεν αποτελεί προϊόν που κατασκευάζεται και κατά συνέπεια δεν εμπορεύεται, δεν πωλείται, δεν αγοράζεται. Εθελοντικά προσφέρεται σε αυτόν που το έχει ανά πάσα στιγμή ανάγκη. Και αυτή η στιγμή μπορεί να είναι του καθένα μας. Η δική μας στιγμή. Γιατί είναι αδύνατον να γνωρίζουμε πότε θα το χρειαστούμε. Πότε θα χρειαστούμε την βοήθεια και την συμπαράσταση των συνανθρώπων μας, στις πολύ δύσκολες στιγμές της ζωής μας.

Ας δείξουμε λοιπόν την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας στους συμπολίτες μας. Η κοινωνία θα κρίνει και θα αξιολογήσει αυτή μας την προσφορά. Αποτελεί χρέος όλων μας να βοηθήσουμε την προσπάθεια των Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών. Να ενισχύσουμε την εθελοντική αιμοδοσία, με το δικό μας παράδειγμα της συμμετοχής, αναδεικνύοντας έτσι την ύψιστη αξία της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Καρδίτσα 15/09/2016
Βάϊος  Βαρελάς
Διοικητής ΓΝΚ

SHARE