ΠΕΔ Θεσσαλίας: Σύσκεψη για τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας του Νομού Μαγνησίας

ΠΕΔ Θεσσαλίας: Σύσκεψη για τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας του Νομού Μαγνησίας

ΠΕΔ Θεσσαλίας: Σύσκεψη για τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας του Νομού Μαγνησίας

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλμυρού και Προέδρου της Τοπικής Επιτροπής Μαγνησίας της ΠΕΔ Θεσσαλίας, κ. Δημητρίου Εσερίδη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, στα γραφεία του παραρτήματος  της ΠΕΔ Θεσσαλίας στο Βόλο, ευρεία σύσκεψη με θέμα «Συζήτηση και καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας και κινητοποίηση των Δήμων για την επίλυση αυτών».

Στη σύσκεψη παρευρέθηκανο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. ΓεώργιοςΚωτσός,ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και υπεύθυνος σε θέματα υγείας, κ. Γεώργιος Μουλάς, οι Δήμαρχοιτου Νομού Μαγνησίας, ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών κ. ΝικόλαοςΧαυτούρας , εκπρόσωποι τουΣωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας. Ηχηρή ήταν η  απουσία του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου ή κάποιου εκπροσώπου του, γεγονός για το οποίοθέλουμε να εκφράσουμε την πικρία μας.

Συντονιστής της σύσκεψης ήταν ο Πρόεδρος της ΠΕΔΘεσσαλίας κ. ΓεώργιοςΚωτσός, τον οποίον καιευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρουσία του.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια υγεία και τα οποία είναι παρόμοια για όλους του Δήμους.

Μέσα από διαλογική συζήτηση, αποφασίστηκε η  πραγματοποίηση των παρακάτω ενεργειών:

  1. Στελέχωση των Κέντρων Υγείας με μόνιμους Ιατρούς, Νοσηλευτικό Προσωπικό και Πληρώματα ασθενοφόρων
  2. Προμήθεια αναλώσιμων υλικών και φαρμάκων στα Κέντρα Υγείας
  3. Παροχή απαιτούμενου εξοπλισμού για την ορθή λειτουργία των Κέντρων Υγείας
  4. Επάνδρωση των Αγροτικών Ιατρείων, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές
  5. Παραμονή του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ (166) στο Νομό Μαγνησίας

 

Πρόκειται για ένα θέμα υψίστης σημασίας, το οποίο θα απασχολήσει και τη Διοίκηση της ΠΕΔΘεσσαλίας και θα αποτελέσει όχι μόνο Μαγνησιακό αλλά και Πανθεσσαλικό ζήτημα. Η διοίκηση της ΠΕΔΘεσσαλίας θα επιδιώξει συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. ΠαύλοΠολάκη, παρουσία όλων των Δημάρχων, και στη συνέχεια θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ζητούμε από τους Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος, καθώς είναι απαίτηση ολόκληρης της κοινωνίας. Η δημόσια υγεία είναι ένα αγαθό, το οποίο η πολιτεία οφείλει να παρέχει στους πολίτες της.

SHARE