Με δύο ντοκιμαντέρ οικολογικού περιεχομένου ολοκληρώνεται την Κυριακή η 16η Οικολογική Γιορτή...

Με δύο ντοκιμαντέρ οικολογικού περιεχομένου ολοκληρώνεται την Κυριακή η 16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Με δύο ντοκιμαντέρ οικολογικού περιεχομένου ολοκληρώνεται την Κυριακή η 16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Με την προβολή δύο πολύ αξιόλογων ντοκιμαντέρ οικολογικού περιεχομένου κλείνει, το βράδυ της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου,  η αυλαία της 16ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας.

Από τις 9.30 έως τις 10.30μ.μ., στο άλσος του Παυσιλύπου, η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας, με την συνεργασία του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, θα παρουσιάσει διαδοχικά στο κοινό τα ντοκιμαντέρ «The Garden» και «God save the green» που αξίζει να τα παρακολουθήσει κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης.

tainies

Πιο αναλυτικά, οι υποθέσεις των ντοκιμαντέρ έχουν ως εξής :

The Garden, 2008, Scott Hamilton, Η.Π.Α., 80’

Το υποψήφιο αυτό για Όσκαρ ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία ενός κοινοτικού κήπου στο Los Angeles, μία όαση που έφερε κοντά τους κατοίκους σε μια από τις πιο παρηκμασμένες γειτονιές. Τώρα όμως – που μπουλντόζες απειλούν να τον καταστρέψουν – θα τα παρατήσουν;

God save the green, 2013

Michelle Feralla, Alessandro Rossi / ΙΤΑΛΙΑ, 52΄

Γυρισμένο σε Τορίνο, Βερολίνο, Τεσίνα-Βραζιλία, Τόκυο, Καζαμπλάνκα, Λονδίνο. Ιδιαίτερα επίκαιρο γιατί αναφέρεται στην Αστική Γεωργία, ένα κίνημα που έχει πρόσφατα αποκτήσει σημαντικές ρίζες και στην Αθήνα ως αντίδραση στην οικονομική κρίση.