Η οικολογία είναι στάση ζωής

Η οικολογία είναι στάση ζωής

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η 16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Η οικολογία είναι στάση ζωής

«Η οικολογία είναι στάση ζωής». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η 16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου στο άλσος του Παυσιλύπου, η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Αργιθέας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου και το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Επί ένα τετραήμερο, η Καρδίτσα βρέθηκε στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος με μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου που άφησε πίσω της όχι μόνον τις καλύτερες των εντυπώσεων, αλλά και πολλά μηνύματα.

Η φετινή της θεματολογία, εξάλλου, αφορούσε το αστικό πράσινο και κατά τη διάρκεια της σχετικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/9, με εισηγητές καταξιωμένους επιστήμονες αναλύθηκε διεξοδικά ο σημαντικός και πολύπλευρος ρόλος του πολίτη στην κατεύθυνση της αναβάθμισής του.

Με επιτυχία λειτούργησε και η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Οικολογικών Δραστηριοτήτων και Ειδών Χειροτεχνίας στην οποία συμμετείχαν 44 εκθέτες με 48 συνολικά περίπτερα (κάποια ήταν διπλά). Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καταδεικνύοντας τη δυναμική του θεσμού.

Το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου προσέλκυσαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις που περιλάμβανε το πρόγραμμα της Γιορτής. Μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αξιόλογες δράσεις, να παρακολουθήσουν σημαντικές ομιλίες και χρήσιμα εργαστήρια, να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τον τρόπο ζωής μας, αλλά και να ψυχαγωγηθούν με θεατρικές παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Το απόγευμα της Κυριακής, η αυλαία των εκδηλώσεων έκλεισε με ομιλία για την «Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία. Στενή συνεργασία μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών για ποιοτικά και φθηνά προϊόντα» από τον κ. Σωκράτη Βασιλάκο, γεωπόνο – βιοκαλλιεργητή, με παρουσίαση του τρόπου παρασκευής κεφίρ από τον κ. Νίκο Κοτρώτσιο, γεωπόνο, ενώ ακολούθησαν η θεατρική παράσταση «Πουλιά του Αριστοφάνη» από το «τέχνης παίδευσις», Θεατρικό Εργαστήρι Καρδίτσας και η προβολή ντοκιμαντέρ από την Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας με τη συνεργασία του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Η φετινή Γιορτή ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με τους διοργανωτές να ανανεώνουν το ΄΄ραντεβού΄΄ τους με το κοινό για του χρόνου το Σεπτέμβρη, στην 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας.

oiko-1 oiko-2 oiko-3