Οριστικός υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε ο Ιβάν Σαββίδης

Οριστικός υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε ο Ιβάν Σαββίδης

Οριστικός υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε ο Ιβάν Σαββίδης

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος πόθεν έσχες του επιχειρηματία και πλέον αναμένεται η καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 20,5 εκατ. ευρώ

Οριστικός υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ήταν ο πρώτος επιλαχών στη σειρά για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας, μετά την απόσυρση του επιχειρηματία Ιωάννη Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό.

Αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο πόθεν έσχες του επιχειρηματία, αναμένεται εντός 15 ημερών (όσο διάστημα είχαν και οι αρχικοί τέσσερις υπερθεματιστές) να καταβάλλει την πρώτη δόση, ύψους 20,5 εκατ. ευρώ για την κατοχή μίας εκ των τεσσάρων δημοπρατηθέντων τηλεοπτικών αδειών.

Σημειώνεται πως μετά την απόρριψη του αιτήματος Καλογρίτσα για παράταση κατά 48ωρών της κατάθεσης της πρώτης δόσης, γεγονός που τον απέκλεισε από τη δημοπρασία, ο Νίκος Παππάς είχε δηλώσει πως η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά καθώς έχουν προβλεφθεί όλα τα ενδεχόμενα.

Μάλιστα για την απόρριψη του αιτήματος Καλογρίτσα η Γενική Γραμματεία σημείωνε μεταξύ άλλων ότι «σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί».

Την πρώτη δόση κατέβαλαν ο όμιλος ΑΝΤ1 και οι Μαρινάκης και Αλαφούζος, οι οποίοι συνεχίζουν κανονικά στο διαγωνισμό, αναμένοντας και την απόφαση του ΣτΕ η οποία αν και ξεκίνησε σήμερα ματαιώθηκε μετά από διαφωνία.

ΠΗΓΗnews247.gr
SHARE