1ο Σεμινάριο Διεύθυνσης Μικτής Χορωδίας

1ο Σεμινάριο Διεύθυνσης Μικτής Χορωδίας

Από 2 έως 4 Δεκεμβρίου 2016 στο Μουζάκι , με το Νίκο Ευθυμιάδη

1ο Σεμινάριο Διεύθυνσης Μικτής Χορωδίας

Αρχίζει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου το 1ο Σεμινάριο Διεύθυνσης Μικτής Χορωδίας που θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016 στη μαγευτική περιοχή του Μουζακίου Καρδίτσας (Αργιθέα), πολύ κοντά στη Λίμνη Πλαστήρα  του Νομού Καρδίτσας και στο Περτούλι-Ελάτη του Νομού Τρικάλων.

Ένας καινούριος εκπαιδευτικός –  σεμιναριακός θεσμός έχει καθιερωθεί πλέον στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης, που υλοποιείται σε χώρους μοναδικής, φυσικής ομορφιάς και άγνωστους στους πολλούς.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο Διεύθυνσης Μικτής Χορωδίας θα αρχίσει  Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα και θα τελειώσει το απόγευμα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου 2016 στην πανέμορφη περιοχή του Μουζακίου Καρδίτσας (Αργιθέα) κοντά στη Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα και στο ξενοδοχείο “MOUZAKI PALACE HOTEL” , σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και το Ωδείο Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές Μικτών Χορωδιών καθώς και σε Διευθυντές παιδικών, νεανικών, ωδείων, ανδρικών, γυναικείων καθώς επίσης και σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν χορωδίες.

Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον διευθυντές μικτών, ανδρικών, γυναικείων, παιδικών χορωδιών και  καθηγητές μουσικής – διευθυντές χορωδιών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή-απογευματινή εργασία και παράλληλα τα βράδια θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις συναυλίες του 34ου  Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. Τεχνική διεύθυνσης
  2. Ρεπερτόριο μικτής χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την πολυφωνία
  3. Ερμηνεία
  4. Μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού

Η θεωρία θα δέσει με τη πράξη διεύθυνσης μικτής  χορωδίας. Στο σεμινάριο θα διδάξει ο Νίκος Ευθυμιάδης, Master of Arts στη διεύθυνση με πάνω από 1.200 συναυλίες στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α.

Σε όλους τους συμμετέχοντες στέλλεται ένα πλούσιο ρεπερτόριο μικτής, ανδρικής, γυναικείας, νεανικής και παιδικής χορωδίας, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Οι πρόβες θα συνοδεύονται με ελεύθερο διάλογο από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία και στα τηλέφωνα: 24410 75440 & 6944442532

SHARE