Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων

Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων

Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων

Η ΣΕΑ καλεί όλους τους συνταξιούχους του νομού μας στην πανθεσσαλική συγκέντρωση στη Λάρισα την Παρασκευή 7/10/2016 και ώρα 10.00 πμ στην Κεντρική Πλατεία.

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες

Μας τσακίζουν κάθε μέρα χωρίς σταματημό, χωρίς έλεος, χωρίς δισταγμό.

Τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις τις έκαναν προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ, το μέρισμα τα έστειλαν στα αζήτητα. Μας αποκλείουν από την υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μας φορτώνουν κάθε μέρα με νέα φορολογικά βάρη.

Τα δισεκατομμύρια που κούρεψαν και άρπαξαν από τα ταμεία μας για λογαριασμό των τραπεζιτών, των επιχειρηματικών ομίλων είναι δικά μας χρήματα, δικός μας μόχθος. Δεν τα δανειστήκαμε από κανένα, δεν χρωστάμε σε κανένα. Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί.

Την ίδια ευθύνη έχουν και τα κόμματα που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια.

Μην τρέφουμε αυταπάτες ότι με τις προσφυγές στη δικαιοσύνη θα μας επιστραφεί ότι μας έχει αφαιρεθεί. Οι πολιτικές που ακολουθούνται στοχεύουν να καταργήσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, τις συλλογικές συμβάσεις, τα ωράρια εργασίας, ότι με αγώνες κερδίσαμε.

Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο τις κύριες, τις επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.

Απαιτούμε την παροχή δημόσιας δωρεάν υγείας.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών νόμων

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους να οργανωθείτε στα σωματεία και τις ομοσπονδίες, για να δυναμώσουμε την πάλη μας για την ανατροπή των αντεργατικών αντιλαϊκών πολιτικών, για να ζήσουμε καλύτερα με τον πλούτο που παράγουμε.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν Ε Σ      Σ Υ Ν Τ Α Ξ Ι Ο Υ Χ Ι Κ Ε Σ   Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Ε Ι Σ

ΙΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΟΑΕΕ- ΔΕΗ- ΟΤΑ

SHARE