Στο 2ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο, η Καρδιτσιώτισα πρωταθλήτρια του...

Στο 2ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο, η Καρδιτσιώτισα πρωταθλήτρια του βάδην, Πένυ Τσινοπούλου

Στο πλαίσιο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Στο 2ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο, η Καρδιτσιώτισα πρωταθλήτρια του βάδην, Πένυ Τσινοπούλου

Στο πλαίσιο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που ορίστηκε η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, ένας μεγάλος αριθμός αθλητικών εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων, πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Για την φετινή χρονιά, το σύνθημα που υιοθετήθηκε ως λογότυπο από την Δ/νση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας ήταν: «Νοιώσε την χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος την νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – δικαίωμα για όλους».

Κατά την διάρκεια του προγράμματος, ένα μεγάλο πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία του νομού μας. Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, όλων των βαθμίδων, συναγωνίσθηκαν σε διαφόρων ειδών αθλήματα που διοργανώθηκαν από τους καθηγητές φυσικής αγωγής των σχολείων τους.

Παράλληλα με τα παραπάνω, η Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης και η Ομάδα Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο της πόλης μας προγραμμάτισαν και παρουσίασαν στα δύο προαναφερόμενα σχολεία, την καρδιτσιώτισα πρωταθλήτρια του βάδην, Πένυ Τσινοπούλου η οποία, έλαβε μέρος στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στην Βραζιλία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι μαθητές και οι καθηγητές των σχολείων εντυπωσιασμένοι από την παρουσία της, άκουσαν με μεγάλη προσοχή, όλα όσα περιέγραψε η πρωταθλήτρια μας και της υπέβαλαν δεκάδες ερωτήσεις για τις εμπειρίες που έζησε στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τους επόμενους μεγάλους στόχους της, για την πορεία της στον αθλητισμό από τα παιδικά της χρόνια μέχρι και σήμερα, για την αθλητική της καθημερινότητα, την διατροφή και πολλά άλλα θέματα.

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας ευχαριστεί θερμά την Πένυ Τσινοπούλου για τον πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσε ώστε να παραστεί στις αθλητικές εκδηλώσεις των δύο σχολείων. Ακόμα, ευχαριστεί τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και παράλληλα πρώην προπονητή της αθλήτριας, κο Αθανάσιο Δεληγιάννη για την παρουσία του στις αθλητικές εκδηλώσεις.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι, μεγάλη ήταν η συμβολή του διευθυντή του 2ου Γυμνασίου κ. Νίκου Νεοχωρίτη και του διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου κ. Φώτη Κατσάρου στην επιτυχία των παρουσιάσεων και ιδιαίτερα θερμή η  φιλοξενία τους.

Επίσης, συγχαίρει όλους τους μαθητές των σχολείων που πήραν μέρος σε κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα, όπως και τους καθηγητές φυσικής αγωγής όλων των σχολείων, που διοργάνωσαν με μεθοδικότητα και επιτυχημένα την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

SHARE