Το Αϊβαλί του Soloup ταξιδεύει στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας-

Το Αϊβαλί του Soloup ταξιδεύει στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας-

Το Αϊβαλί του Soloup ταξιδεύει στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας-

Το απόγευμα της Παρασκευής, 30 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.) η παρουσίαση του βιβλίου Αϊβαλί του Soloup και τα εγκαίνια της έκθεσης που το συνοδεύει.

Φίλοι των κόμικς και της Ιστορίας, των περιηγήσεων και της λογοτεχνίας, της τέχνης και της πινακοθήκης, άνθρωποι με προσφυγική / μικρασιατική καταγωγή ή άλλοι απλώς ανήσυχοι και φιλέρευνοι, μικροί και μεγάλοι, υποδέχτηκαν και παρακολούθησαν τον καλλιτέχνη να ξεδιπλώνει την διαδρομή που τον οδήγησε από ένα μονοήμερο ταξίδι από την Μυτιλήνη στο Αϊβαλί στην σύνθεση αυτού του graphic novel. Το Αϊβαλί αποτελιωτών συγγραφέων που όλοι του έχουν την εμπειρία της προσφυγιάς, των: Φώτη Κόντογλου, Ηλία Βενέζη, Αγάπης Βενέζη – Μολυβιάτη και Αχμέτ Γιορουλμάζ.

SONY DSC

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην έκθεση έχουν οι επιλογές από τα αρχειακά τεκμήρια που εντόπισε ο καλλιτέχνης και τα αξιοποίησε ως πληροφοριακό υλικό, αλλά και σε μεγάλο βαθμό ως εικονογραφικά πρότυπα.  Carts postal εποχής με το Αϊβαλί σε συνθήκες ειρήνης και ευημερίας, φωτογραφίες από τις ημέρες της μεγάλης κρίσης με τους αϊβαλιώτες να επιβιβάζονται στα πλοία για να σωθούν… κι ακόμη εφημερίδες και αρχειακά ντοκουμέντα εποχής. Επίσης σχέδια και προσχέδια που αποκαλύπτουν τις περιπέτειες της γραφής του εικονογράφου.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Η έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας θα διαρκέσει μέχρι την 27η Οκτωβρίου 2016. Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σχολικών ομάδων (είναι απαραίτητη η προηγούμενη συνεννόηση με την πινακοθήκη, τηλ.: 2441.0.79119 & 2441.0.79937 και email: pinakothiki@dimosKarditsas.gov.gr).

διάρκεια: 30. 9 –  27. 10. 2016

ώρες λειτουργίας:

Τρίτη & Παρασκευή: 9π.μ. – 1μ.μ. & 6μ.μ. – 9μ.μ.

Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο: 8π.μ. – 2μ.μ.

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά