ΥΠΟΙΚ: 809 εκατ. ευρώ περισσότερα έσοδα τον Σεπτέμβριο

ΥΠΟΙΚ: 809 εκατ. ευρώ περισσότερα έσοδα τον Σεπτέμβριο

ΥΠΟΙΚ: 809 εκατ. ευρώ περισσότερα έσοδα τον Σεπτέμβριο

Σημαντικές υπερβάσεις των στόχων για τα κρατικά έσοδα τον Σεπτέμβριο και σε επίπεδο εννεαμμήνου δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων και τα χαμόγελα περισσεύουν στο οικονομικό επιτελείο που μιλά για την καλύτερη απάντηση σε όσους «επέλεγαν να καταστροφολογούν για την πορεία εσόδων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου».

Τα έσοδα του Σεπτεμβρίου ξεπεράσαν κατά 809 εκατ. ευρώ τον στόχο, ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου εμφανίζονται κατά 1,36 δισ. ευρώ πάνω από το στόχο. Την ίδια στιγμή αυξημένες είναι και οι επιστροφές φόρου στο 9μηνο.

Ειδικότερα,όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «σημαντική αύξηση των εσόδων για τον μήνα Σεπτέμβριο δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία των υπηρεσιών της ΓΓΔΕ.

Από τα στοιχεία των συνημμένων πινάκων προκύπτουν τα εξής:

1) Για τον μήνα Σεπτέμβριο, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 809 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο του προϋπολογισμού.

2) Για το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2016, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,36 δισ ευρώ σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού.

3) Οι επιστροφές για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 είναι 298 εκατομμύρια ευρώ πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού.

4) Τα καθαρά έσοδα για τον μήνα Σεπτέμβριο είναι 1,062 δισ. ευρώ πάνω από το στόχο που θέτει ο προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο μήνα.

«Τα παραπάνω απαντούν με τον καλύτερο τρόπο σε όσους/ες επέλεγαν να καταστροφολογούν για την πορεία εσόδων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου» καταλήγει το υπουργείο».