H Google κάνει άνοιγμα στο hardware με νέα smartphones και «έξυπνα» ηχεία

H Google κάνει άνοιγμα στο hardware με νέα smartphones και «έξυπνα» ηχεία

H Google κάνει άνοιγμα στο hardware με νέα smartphones και «έξυπνα» ηχεία

Η Google ανακοίνωσε την Τρίτη τα νέα smartphones της, Pixel, και μια σειρά νέων ηλεκτρονικών συσκευών για το σπίτι, αποδεικνύοντας ότι σκοπεύει να εδραιωθεί στον χώρο του hardware και εισερχόμενη για τα καλά σε μια «αρένα» όπου κυριαρχούν εταιρείες όπως η Samsung και η Apple,αλλά και η Amazon.

Μεταξύ των προϊόντων που ανακοινώθηκαν βρίσκoνται δύο μοντέλα του smartphone Pixel (5 και 5,5 ιντσών) με οπίσθια κάμερα 12,3 megapixel (σύμφωνα με τη Google, την «καλύτερη στην αγορά», με την εταιρεία να προσφέρει παράλληλα απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για φωτογραφές και βίντεο στο cloud), ένα «έξυπνο» ηχείο για το σαλόνι, ονόματι «Home», ένα σετ εικονικής πραγματικότητας και ένα νέο Wi-Fi router.

Τα τηλέφωνα (Pixel, Pixel XL) είναι φτιαγμένα από γυαλί και αλουμίνιο και, όπως υπογραμμίστηκε (σε αντιδιαστολή με το νέο iPhone) διαθέτουν υποδοχή για ακουστικά. Πέρα από την υψηλής ανάλυσης κάμερα, έχουν τη δυνατότητα φόρτισης που αντιστοιχεί σε διάρκεια «ζωής» επτά ωρών μέσα σε 15 λεπτά. Επίσης, πρόκειται για τα πρώτα smartphones στα οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί ο νέος βοηθός τεχνητής νοημοσύνης της Google, Google Assistant, μέσω πίεσης στα πλήκτρα home. Ο Google Assistant, σε σχέση με ανταγωνιστικά συστήματα όπως το Siri της Apple ή το Alexa τηςAmazon, έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: Μπορεί να κάνει συζήτηση, με τις διαδοχικές ερωτήσεις ή εντολές να «συνδέονται» για καλύτερες επιδόσεις (αντί το σύστημα να ασχολείται με την κάθε μία μεμονωμένα) και βασίζεται στη βάση δεδομένων Graph, που συνδέει πληροφορίες από έναν τεράστιο όγκο δεδομένων. Η εταιρεία προσφέρει ήδη το Assistant μαζί με την εφαρμογή chat Allo, αλλά το λογισμικό έχει εγκατασταθεί μέχρι τώρα μόνο σε μικρό αριθμό τηλεφωνικών συσκευών.

Αν και φαίνονται να προορίζονται να ανταγωνιστούν το iPhone (το Pixel είναι στην ίδια κατηγορία τιμής, στα 649 δολάρια), θεωρείται ότι η Samsung θα πληγεί πολύ εάν το Pixel αποδειχτεί επιτυχία, καθώς μπορεί να είναι πανίσχυρος παίκτης στη διεθνή αγορά smartphones, αλλά οι συσκευές της χρησιμοποιούν το Android της Google- οπότε θα είναι αυτή που θα χάσει μερίδιο της Android αγοράς.

Το Daydream View είναι ένα σετ εικονικής πραγματικότητας που φέρνει την εταιρεία σε αντιπαράθεση με το Oculus Rift της Oculus, η οποία ανήκει στο Facebook. Ωστόσο, πρόκειται για μια συσκευή που λειτουργεί με τηλέφωνο Android και είναι ιδιαίτερα φτηνή, καθώς κοστολογείται στα 79 δολάρια. Η διάθεσή του θα αρχίσει τον Νοέμβριο. Επίσης, η Google παρουσίασε μια νέα έκδοση του ψηφιακού media player Chromecast και ένα router, το Google WiFi.

Κλείνοντας, η Google έδειξε έμπρακτα την πεποίθησή της ότι τα «έξυπνα» ηχεία εξελίσσονται σε μια σημαντική κατηγορία συσκευών: Το Wi-fi ηχείο, που θεωρείται ανταγωνιστής του Echo της Amazon, ενεργοποιείται όταν «ακούει» τη φράση «OK Google», και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να πάρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις που κάνουν, να ελέγξουν φωνητικά έξυπνες συσκευές σπιτιού (όπως πχ φώτα και άλλα «smarthome» προϊόντα), να παίζουν μουσική μέσω Spotify, YouTube κ.α., να βάλει συναγερμούς, να κάνει λίστες κ.α. Η συσκευή θα αρχίσει

ΠΗΓΗwww.naftemporiki.gr
SHARE