Μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στην Υγεία

Μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στην Υγεία

Μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στην Υγεία

Μπαράζ προσλήψεων στην Υγεία αναμένεται το επόμενο διάστημα. Μέσα στους επόμενους μήνες δρομολογούνται αρκετές προσλήψεις για μόνιμο και εποχικό προσωπικό σε νοσοκομεία, εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας και Μονάδες Υγείας.

Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε την κατανομή των 691 μόνιμων θέσεων που θα καλυφθούν από τις λίστες επιτυχόντων των προκηρύξεων 4Κ/2015 και 5Κ/2015. Ειδικότερα θα διατεθούν 38 επιλαχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 93 επιλαχόντες Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης από την Προκήρυξη 4Κ/2015 και 320 επιλαχόντες Τεχνολογικής και 240 επιλαχόντες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Προκήρυξη 5Κ/2015.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων θα ανακοινωθεί και η β’ προκήρυξη για 847 μόνιμους νοσηλευτές και παραϊατρικούς με νέο διαγωνισμό.

Παράλληλα πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα για 4.000 ετήσιες συμβάσεις σε ειδικότητες υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η προκήρυξη θα εκδοθεί μέσα στο Νοέμβριο από το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν με τον πιο άμεσο τρόπο θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και στις άλλες δομές του Συστήματος Υγείας.

Πρόκειται για δράση με κοινωφελή χαρακτήρα και όχι πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με την «κλασική» έννοια του όρου που χρησιμοποιείται στα αντίστοιχα προγράμματα που υλοποιούνται στους δήμους της χώρας, καθώς η χρηματοδότηση των νέων θέσεων θα προέλθει από την πρώτη δόση που κατέβαλαν οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

post all exelixis

 

 

Πηγή: www.e-dimosio.gr

SHARE