Διακήρυξη εκλογών από τον Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου

Διακήρυξη εκλογών από τον Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου

Διακήρυξη εκλογών από τον Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιεί την τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 18 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 9:30π.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Σας καλούμε να συγχρονίσετε τον βηματισμό σας και τη δράση σας συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές του Συλλόγου στηρίζοντας την Αγωνιστική Ενότητα Συνταξιούχων Δημοσίου. Η υπερψήφιση μας είναι εγγύηση αντίστασης  μπροστά στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, με τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, με παραπέρα μείωση έως κατάργηση κοινωνικών παροχών σε υγεία, πρόνοια, κοινωνικά επιδόματα, μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, με ακόμα πιο άγρια χαράτσια (φοροληστεία, αύξηση εισφορών, ΕΝΦΙΑ), με μπαράζ κατασχέσεων, κόκκινα δάνεια κ.α., ενώ ταυτόχρονα πολλαπλασιάζει τις φοροαπαλλαγές και τις διευκολύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η πολιτική που συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνέχεια της πολιτικής των άλλων κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια υπερασπίζοντας όλοι τις αποφάσεις της ΕΕ με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, δηλαδή την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και συνεχώς μέτρα για τις λαϊκές οικογένειες.

Η κυβέρνηση για να περιορίσει τις αναμενόμενες αντιδράσεις και την αγωνιστική διεκδίκηση, ετοιμάζεται να περιορίσει το δικαίωμα στην διακίνηση των ιδεών, το δικαίωμα στην απεργία, να καταργήσει την συνδικαλιστική προστασία με αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.

Αποδεικνύεται ότι φιλολαϊκή διέξοδος από τη καπιταλιστική κρίση δεν υπάρχει. Τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά μέτρα θα είναι ατελείωτα με οποιοδήποτε μείγμα διαχείρισης, είτε με επικεφαλής το ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ. Η απάντηση μπορεί να δοθεί μέσα από ένα μαζικό-οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Συνάδελφοι,

Δυναμώνουμε το σωματείο. Γιατί η συμμετοχή στο σωματείο σημαίνει:

1.     Ότι δεν είσαι μόνος, αδύναμος και ευάλωτος.

2.     Ότι ζεις με τις αρχές και αξίες της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης. Αρχές που διέπουν τη λειτουργία κάθε ταξικού Συλλόγου.

3.     Ότι έχεις καλύτερη πληροφόρηση, γνωρίζεις καλύτερα τα δικαιώματά σου, ότι έχεις υποστήριξη για την αντιμετώπιση των καθημερινών σου προβλημάτων.

4.     Ότι ξεφεύγεις από την προπαγάνδα που λέει ότι τίποτα δεν γίνεται και άρα το μόνο που σου μένει είναι να σκύβεις το κεφάλι.

5.     Ότι μέσα από ένα μαχητικό και μαζικό Σύλλογο ακούγεται πιο δυνατή και η δική σου φωνή.

6.     Ότι καταλαβαίνεις, ότι αλλιώς χτυπάς με ένα δάκτυλο και αλλιώς με μια γροθιά. Αυτή είναι και η δύναμη του Συλλόγου. Αυτή είναι και η έννοια της δικής σου συμμετοχής.

Όταν μόνος δεν μπορείς , Όλοι μαζί μπορούμε

Τα συμφέροντά μας είναι κοινά είτε είμαστε συνταξιούχοι από την κεντρική διοίκηση είτε από το χώρο της Υγείας , της Παιδείας , της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης. Αυτό που όλοι μαζί μπορούμε, με την πολυδιάσπαση γίνεται δύσκολο έως και ανέφικτο. Διευκολύνεται η  υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής του ευρωμονόδρομου  και των μονοπωλίων. Αυτό κάνουν χρόνια τώρα οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του κρατικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού με τα γνωστά αποτελέσματα.

Με τη παρέμβαση όσων συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Ενότητας Συνταξιούχων του Δημοσίου μαζικοποιήθηκε ο σύλλογος μας, συνδιοργάνωσε μαζί με τους συλλόγους του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις στη Πόλη της Καρδίτσας, συμμετείχε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα μετά από τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής και των Ομοσπονδιών.

Διεκδικούμε-απαιτούμε:

·       Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις. Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων

·       Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης

·       Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών

·       Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις έκδοσης των συντάξεων και του εφάπαξ. Να αποδοθούν άμεσα

·       Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

·       Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία, ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία

·       Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, αύξηση της χρηματοδότησης από το κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας

·       Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα

·       Καμιά πληρωμή για εξετάσεις

·       Κατάργηση ΕΝΦΙΑ

·       Αφορολόγητο ατομικό όριο στα 12000€

Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Στις 18 Οκτωβρίου ψηφίζουμε-στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Ενότητας Συνταξιούχων Δημοσίου

 

1.ΓΙΑΠΑΛΗ –ΜΠΟΥΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

2.ΔΗΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

3.ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

4.ΚΑΨΑΛΗ ΟΛΓΑ

5.ΚΟΖΙΟΥ-ΚΟΛΟΦΩΤΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

6.ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

7.ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ

8.ΚΩΤΣΙΑ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

9.ΛΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

10.ΜΑΚΡΗ ΜΑΡΘΑ

11.ΜΑΚΡΗ-ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΟΛΑ ΜΑΡΙΑ

12.ΜΗΤΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

13.ΜΙΖΑΚΗ ΜΟΥΡΑΤΙΑΝ ΜΑΡΙΑ

14.ΜΟΣΧΟΒΙΔΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

15.ΝΑΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ

16.ΠΑΛΑΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

17.ΠΕΤΣΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

18.ΠΕΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

19.ΠΟΔΗΜΑΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

20.ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ-ΧΑΛΑΤΣΗ ΑΡΓΥΡΩ

21.ΤΣΙΩΝΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

22.ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

23.ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

SHARE