Επίσκεψη του προέδρου του ΤΕΕ κ. Στασινού στην Καρδίτσα

Επίσκεψη του προέδρου του ΤΕΕ κ. Στασινού στην Καρδίτσα

Επίσκεψη του προέδρου του ΤΕΕ κ. Στασινού στην Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Στασινός. Ο κ. Στασινός συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Βασίλη Τσιώνα, από την πρόεδρο της Ν.Ε. του ΤΕΕ κ. Μ. Κατσιφού, τον πρόεδρο της ΔΚΜ Κ-Δ Θεσσαλίας κ. Χρήστο Παληό και τον πρόεδρο του συλλόγου ηλεκτρολόγων Κ-Δ Θεσσαλίας κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου καθώς και από μηχανικούς.

Η αντιπροσωπεία του κλάδου των μηχανικών επισκέφτηκε την Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκο. Ο κ. Τσιάκος υπογράμμισε προς τον πρόεδρο του ΤΕΕ πως η Καρδίτσα και γενικότερα η Θεσσαλία έχει σε εξέλιξη εδώ και χρόνια δύο μεγάλα έργα που αφορούν άμεσα και τον επιστημονικό κόσμο του ΤΕΕ. Πρόκειται για τον Αχελώο και τον Ε – 65. Ο κ. Τσιάκος τόνισε πως στο θέμα του Αχελώου η πολιτεία οφείλει να κάνει την μοναδική σωστή επιλογή, η οποία είναι και προς το συμφέρον όλων των πλευρών, δηλαδή να ολοκληρώσει άμεσα το έργο. «Μόνο έτσι τα εκατοντάδες εκατομμύρια που δαπάνησε ο ελληνικός λαός θα αποδώσουν στην εθνική οικονομία και δεν θα πεταχτούν το καλάθι των αχρήστων» είπε ο κ Τσιάκος. Για τον Ε 65 υπογράμμισε ότι ενώ το πεδινό κομμάτι προχωρά με σχετικά ικανοποιητικούς ρυθμούς, προς το παρόν δεν  υπάρχει καμία εξέλιξη που να αφορά στο τμήμα που θα ενώσει τον δρόμο με την Εγνατία. «Αν δεν κατασκευαστεί αυτό το τμήμα δυστυχώς θα μιλάμε για ένα έργο όχι απλά ημιτελές αλλά για ένα έργο – παρωδία το οποίο συνηθίζω να παρομοιάζω σαν ένα μεγάλο αεροδιάδρομο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Β. Τσιώνας υπογράμμισε πως το ΤΕΕ έχει ως σταθερή επιδίωξη την ολοκλήρωση του έργου του Αχελώου και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται σταθερά εδώ και δεκαετίες. «Είναι αδύνατο να αφήσουμε ανολοκλήρωτο ένα έργο που μόνο οφέλη έχει να προσφέρει» είπε χαρακτηριστικά. Σε ότι αφορά τον Ε – 65 ο κ. Τσιώνας συμφώνησε απόλυτα με τον κ. Τσιάκο και πρόσθεσε πως αποτελεί ορόσημο για το έργο, η επιδίωξη να χρηματοδοτηθεί το κομμάτι από Τρίκαλα έως Εγνατία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

tee-stasinos

Από την πλευρά του ο κ Στασινός υπογράμμισε πως το ΤΕΕ είναι απολύτως σύμφωνο με την ολοκλήρωση αυτών των δύο μεγάλων έργων, για τα οποία εξάλλου έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει μάχη ώστε να προχωρήσουν. Πρόσθεσε επίσης πως με την ολοκλήρωση τους θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για την περιφερειακή αλλά και για την εθνική οικονομία. Ακόμη είπε πως ο τεχνικός κόσμος καταβάλει συστηματική προσπάθεια να κάμψει τις αντιρρήσεις ορισμένων κυβερνητικών στελεχών στο έργο του Αχελώου. Τέλος ο πρόεδρος του ΤΕΕ ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τις προσπάθειες που καταβάλει ο κλάδος, στο κομμάτι που αφορά στην απόκτηση από την πολιτεία μιας σοβαρής πολιτικής αντιμετώπισης του ακινήτου αλλά και το συνεχή αγώνα του ΤΕΕ για τη μείωση της υπέρμετρης φορολογικής επιβάρυνσης των ακινήτων.

tee-stasinos

Στη συνέχεια ο κ. Στασινός επισκέφτηκε τα γραφεία του ΤΕΕ στην Καρδίτσα και συμμετείχε σε σύσκεψη των στελεχών της ΔΚ Μηχανικών. Στην τοποθέτηση του και ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέων συνδικαλιστικών οργάνων στους μηχανικούς, επισήμανε πως η παράταξη θα δώσει την μάχη ενωμένη, με κεντρική επιδίωξη σε μια στιγμή που ο κλάδος αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, να συμβάλει με τις απόψεις, τις ιδέες της αλλά και τη δράση της στην επίλυση τους. «Δεν διεκδικούμε αξιώματα για την καρέκλα. Εκείνο που θέλουμε είναι να κάνουμε πράξη τις ιδέες μας οι οποίες απαντούν στα σημερινά προβλήματα των μηχανικών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινός. Τέλος δήλωσε αισιόδοξος για την εκλογική μάχη στο τμήμα, καθώς το έργο που έχει επιτελεστεί από τον πρόεδρο Βασίλειο Τσιώνα κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο και το τμήμα ΚΔ Θεσσαλίας αποτελεί ίσως το περισσότερο δραστήριο περιφερειακό τμήμα του ΤΕΕ.

SHARE