Ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης Δήμου Παλαμά

Ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης Δήμου Παλαμά

Η Δημοτική Αρχή του δήμου Παλαμά για άλλη μια φορά μακρύ χέρι της κυβέρνησης

Ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης Δήμου Παλαμά

Για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται  η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Παλαμά για τον  τρόπο με  τον οποίο λειτουργεί η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου.
Φαίνεται και στον πιο δύσπιστο πως η  πολιτική που ασκεί και εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή είναι πλήρως εναρμονισμένη με εκείνη  της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και των λοιπών κομμάτων που ταυτίζονται απολύτως με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Το απέδειξαν άλλωστε έμπρακτα ψηφίζοντας όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) το τρίτο μνημόνιο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο  νέος προϋπολογισμός του δήμου για το 2017. Ένας προϋπολογισμός που δεν αποσκοπεί  στην κάλυψη των αναγκών των δημοτών, αλλά είναι κομμένος και ραμμένος στις δεσμεύσεις και τις υπαγορεύσεις της αντιλαϊκής πολιτικής  της κυβέρνησης  που λεηλατεί το εναπομείναν εισόδημα του λαού, επιβάλλοντας  νέους δυσβάστακτους φόρους και αυξάνοντας τους υπάρχοντες.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά στις 6 Οκτωβρίου, η Δημοτική Αρχή :

αύξησε το ύψος των τελών δημοτικού φωτισμού και καθαριότητας κατά 15% σε όλες τις  κοινότητες.
Αύξησε το ύψος των  τελών κατά 4% στα καταστήματα. Την ώρα που οι μικρομεσαίοι ελευθεροεπαγγελματίες του Δήμου Παλαμά αναζητούν με την… λάμπα καταναλωτές, αδυνατώντας να ανταποκριθούν  στην ήδη δυσβάστακτη φορολογία  και ασφάλιση, λαμβάνονται αποφάσεις αύξησης των τελών φωτισμού και καθαριότητας. Προκαλούν μάλιστα παρουσιάζοντάς την ως μικρή σε μια προσπάθεια να την εξωραΐσουν λες και δεν ζουν στο δήμο  Παλαμά, λες και  δεν γνωρίζουν πως ο οικονομικός  προϋπολογισμός των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων αγροτών, των ελευθεροεπαγγελματιών και των ανέργων έχει συρρικνωθεί δραματικά. Πως όλοι τους δίνουν τον αγώνα επιβίωσης  Ντροπή!
Η «Λαϊκής Συσπείρωση» εκτιμά πως  η κατάσταση δεν θα σταματήσει εδώ. Είναι μπροστά μας  νέες αυξήσεις στο προσεχές μέλλον, όπως  στο νερό ύδρευσης και άλλα πάγια δημοτικά  τέλη. Βέβαια εμείς η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις  μέσα και έξω από το δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου όλα αυτά να ακυρωθούν στην πράξη,  καλώντας τον λαό του Παλαμά να οργανωθεί και να αντιδράσει προς όφελος του, με λίγα λόγια για το δίκιο του.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου  Παλαμά
Άρης Πολυγένης
Βασίλης Μητράκος

SHARE