Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για άδειες και Δικαιοσύνη

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για άδειες και Δικαιοσύνη

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών και τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κοινωνική οικονομία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμόκαι άσκηση πίεσης σε δικαστές.

Ν. Παππάς: Βγείτε στον λαό και πείτε να επιστραφούν τα λεφτά που πλήρωσαν για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των καναλιών

«Η αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να έχει το δικό της πολιτικό στίγμα, επιλέγει για άλλη μια φορά να είναι ουρά των συμφερόντων», είπε ουπουργός Επικρατείας, παίρνοντας τον λόγο μετά την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ στην Ολομέλεια.

Απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως «η υποχρέωσή σας να συμβάλλετε στη νόμιμη συγκρότηση του ΕΣΡ και στη λειτουργία του δεν είναι υπό αίρεση κι ούτε μπορεί να μπαίνει υπό όρους».

«Έχει ολοκληρωθεί ένας διαγωνισμός, έχετε ακόμη μια δυνατότητα ώστε να μπορέσουμε να πάμε σε μια σύνθεση που εκφράζει τους πάντες», προσέθεσε, επισημαίνοντας σε υψηλούς τόνους: «Ο δικός μας νόμος είχε τις περισσότερες αρμοδιότητες για το ΕΣΡ, επιλέξατε συνειδητά να το υπονομεύσετε και τώρα πληρώνετε τις συνέπειες αυτών των πολιτικών επιλογών».

«Άρα λοιπόν, να βγείτε για μια ακόμη φορά στον ελληνικό λαό και να πείτε να επιστραφούν τα λεφτά, που για πρώτη φορά πλήρωσαν οι ιδιοκτήτες των καναλιών. Αυτή είναι η ελάχιστη υποχρέωσή σας», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Γ. Κατρούγκαλος: Εσείς είστε η αιτία της διαπλοκής

Για γενεσιουργό αιτία της διαπλοκής κατηγόρησε τη ΝΔ ο υπουργός Εργασίας.

«Εσείς είστε η αιτία της διαπλοκής. Διαβάσατε καλά την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Πού τα αποδίδει τα όσα καταγγέλλει στη διαπλοκή; Ποιοι έφτιαξαν αυτό το σύστημα διαπλοκής; Πώς τολμάτε να μιλάτε για παρακράτος; Πότε έφτιαξε η Αριστερά παρακράτος και διαπλοκή;» ρώτησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και τόνισε: «Αλλά η βαθύτατη υποκρισία σας φαίνεται ακόμα και τώρα – ενώ μιλάτε για Σύνταγμα δεν ανταποκρίνεστε να συγκροτήσετε το ΕΣΡ. Εμείς ήλθαμε για να διαλύσουμε το σύστημα διαπλοκής και να υπηρετήσουμε το κράτος δικαίου».

«Επειδή μιλήσατε για ενότητα του λαού. Τώρα που ξεκινά η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, είστε ως κόμμα υπέρ της επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων ή είστε με το ΔΝΤ; Το παρελθόν σας σας χαρακτηρίζει», είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός.

«Η κυβέρνησή μας και ο κ. Παππάς, έχουμε εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, όχι σαν και εσάς τους παλαιοκομματικούς», συμπλήρωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ν. Παναγιωτόπουλος: Αποκαταστήστε τη συνταγματική υπόσταση του ΕΣΡ

«Είμαστε υπέρ του κράτους Δικαίου, στο οποίο ο αρμόδιος υπουργός διώκει πρώτα τους κακούργους και δεν διώκει τους δικαστές», απάντησε οκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος στον υπουργό Εργασίας.

Αναφορικά με το θέμα του ΕΣΡ, απευθύνθηκε προς την κυβερνητική πτέρυγα, λέγοντας πως η θέση της ΝΔ είναι πολύ καθαρή.

«Αποκαταστήστε τη συνταγματική υπόσταση του ΕΣΡ και εδώ είμαστε. Όσο δεν το κάνετε, δεν έχουμε λόγο να συζητήσουμε για τη στελέχωση ενός ΕΣΡ που θα ασχολείται με την επιβολή προστίμων και με την παροχή αδειών στα περιφερειακά κανάλια, ενώ οι άδειες για τα κεντρικά κανάλια έχουν δοθεί από τον υπουργό-καναλάρχη. Αυτή την αρμοδιότητα θέλουμε να αποκαταστήσουμε», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

SHARE